Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> arhitektura >> Content

Podrijetlo obrtnika stilu domova

U vrijeme kada je Amerika još uvijek bore kako bi definirali svoju samostalnost i identitet , to u potpunosti prigrlio umjetnost i obrt pokreta . Iako jepokret nastao u Engleskoj kao protest protiv industrijske revolucije , to pod uvjetom Ameriku s nadom izgledima za budućnost . Američki Obrtnik kući rodio i pomogao preoblikovati krajolike diljem zemlje . Ove kuće bacio teške lance Victorian dekor i slavio jednostavnost i individualne vještine . Kultni Obrtnik stil može se vidjeti diljem Sjedinjenih Država . Britanski umjetnost i obrt

Strojevi donio nove ere uranim i sredinom 1800-ih . Troškovi proizvodnje dobara su spušteni i učinkovitost povećana . Tvornice nicale na svakom uglu u gradovima . U Engleskoj , August Pugin (1812-1852) ,mladi arhitekt , govorio protiv ovog demoralizira sustava . John Ruskin (1819-1900) ,profesor na Sveučilištu Oxford , zalagala se za England gledati prema unutra za dizajn inspiracija i vratiti se u pojedinim vještinama terapeuta . Student Ruskin je do filozofiju i William Morris (1834-1896) postao je poznat kao osnivač britanske umjetnost i obrt pokret .
Sjedinjene Države

Dok Engleska je pokušavao zagrliti svoju povijest , Amerika je čekao da se krene naprijed . To je bio mlad i nije imao tako snažne veze s prošlosti . Prvi umjetnost i obrt Izložba u Bostonu pojavio u 1897 , dok je za umjetnost i obrt društva formirana . Godine 1898 , Gustav Stickley & Co je osnovana . Stickley (1858-1942) dizajnirao kuće , kao i namještaj . Obrtnik kuća je rođen i bio je običnomala , jedna priča kući s dubokim trijemovima , velike nadstrešnice i ugrađene značajke s naglaskom na izradi . U STICKLEY filozofiji " (bungalow ) nikada ne uspije uskladiti s okolicom , jer svojim niskim široke razmjere i apsolutni nedostatak ukrasa dati mu lik tako prirodno i ne utječe da se čini da se izjednači s bilo krajolika . To je lijepa jer je planirano i izgrađen u susret jednostavne potrebe na najjednostavniji i najizravniji način . "
Obrtništvo Screenshot Screenshot

STICKLEY u mjesečnoj publikaciji " Zanatlija ", započela je u 1901, a istaknuta kuća s dobro planiranim interijera koje su slabo uređene i minimalnim namještaj . Sve što je otišao u kuću imao svrhu i donio dašak prirode u zatvorenom prostoru . Drvo se koristi u svakom prostoru . Masovna proizvodnja dopušteno uređena biti dostupne i pristupačne .

Sljedbenici

Nekoliko arhitekti slijedili umjetnost i obrt School of Design . Frank Lloyd Wright (1867-1959) je jedan od najznačajnijih . Njegovi rani dizajna dominirali Srednjeg zapada . Elbert Hubbard (1856-1915) osnovao umjetnost i obrt zajednice u New Yorku pozvani Roycroft , koja slavi umjetnike i obrtnike i imao veliki utjecaj na arhitekturu i dizajn . Nekoliko tvrtki , uključujući i Sears Roebuck i Co ponudili obrtnika house setove koji se mogu nabaviti i izgrađen za samo 900 dolara.
Pad

Obrtnik dom bio na njegova visina 1901-1916 . Hubbard je umro 1915 , aposljednja pitanje " obrtnika " objavljen je 1916 . Wrightovi dizajna s vremenom evoluirao u Prairie stilu .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/architecture/1016032498.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.