Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> građevinskih projekata >> Content

Vertikalna vs Vodoravni šperploča kadriranje

Samo dvije prave opcije postoje prilikom odlučivanja kako ovojnice vanjske zidove kuće u iverici . U jednom postupku, ploče se stavlja na kraju . Udrugom , daske su položena vodoravno umjesto. Tvorci koristiti obje metode i imaju sklonosti na temelju relativnih prednosti svake metode - i specifičnosti zid kojiomata se primijeniti na. Vertikalna Jednostavnost

jedna prednost stavljanja šperploča na u okomitom položaju kada plašt zid je da se smanjuje iznos rezanje morate učiniti . Rezanje ploča kako bi odgovarao je vremena i uvijek ostavlja mogućnost izrade pogreške . Šperploča je dostupan u oba 4x8 i 4X9 veličina - što znači da može biti dovoljno visok da se u potpunosti rukavac dio 4 - noga vašeg zida
smična čvrstoća

. vertikalna obloga ima više svojstvenu smične čvrstoće nego horizontalno postavljene iverice . Jedan od razloga za to je da nitko od rubova okomito postavljenu šperploča plovak . Umjesto toga , svi oni su pričvršćeni zakovicama , gornjem ili prag ploču na zidu . Drugi problem je u tome što su zglobovi u horizontalno uokvirenu zidu su paralelno s sile napetosti . To daje slabu točku , gdje jesila mogla uzrokovatizid na propast .
Podloge

Horizontalna obloga pruža bolju podlogu za vanjske zidne obloge . Na primjer , ako namjeravate na koristeći štukatura na eksterijera svog doma , to je preporučeno da se instalirašperploča horizontalno . Međutim , također je potrebno instalirati blokira iza šperploče . Blokiranje odnosi na male komade drveta koje se instaliraju vodoravno između privjescima duž zajedničke linije , tako da možete pričvrstiti na rub vodoravnog šperploča za podršku gredu .

Zajedničke
strmoglavili < br >

u konačnici , vertikalne i horizontalne šperploča kadriranje tehnike i podijeliti osnovne padove materijala. U usporedbi s drugim opcijama obloga , šperploča zidovi su još uvijek vrlo podložna oštećenja od vlage i mogu iskriviti ako neprestano izloženivlažna . Osim toga , nema protupožarnih otpor prednost na sve da bi imali kada koristite šperploča obloga , što je jedan od čimbenika smatraju mnogi izvođači prilikom odlučivanja o plašt materijal .
< Br >
od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/building-designs/1016027565.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.