Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> građevinskih projekata >> Content

Pros & Cons zgrade sa betonskom pločom

Kod gradnje kuće , odabiru temelj je jedna od vaših najvažnijih decisions.There nekoliko opcija i morate uzeti u obzir čimbenike poput klimatskih uvjeta , podzemnih i vrsti tla kako bi se utvrdilo štoje najbolje odgovara za svoje kuća . Jedan od osnovnih opcija jebetonska ploča , koji se sastoji od samo jednog sloja betona koji je nekoliko centimetara debeli . Ako razmišljate ovu vrstu zaklade , provjerite da li su svjesni i pro i kontra , tako da možete odrediti da li je topravi izbor za vaš dom . Low cost

Glavna prednost betonskom pločom temelj je njegova niska cijena . Materijali koji su uključeni nisu skupi i malo iskopa je potrebno . Projekt ne zahtijeva temeljni zidovi ili uporište bilo, paproces može ići vrlo brzo . Kao rezultat toga , možete držati troškove rada prema dolje , kao i , što je betonska ploča temelj jedna od najvažnijih proračun -friendly opcija , kada gradi kuću .
Brza instalacija
< p > Zbogbetonska ploča temelj ne zahtijeva veliku iskop , instalacija je izuzetno brz . Raspored je zapravo mnogo brže od većine drugih vrsta temelja, atemelj i prvi kat su zapravo završili u isto vrijeme . Naime , graditelji mogu početi kadriranje zidovedan nakon što izlije beton za ploču . Kao rezultat toga , vaš dom može biti dovršen brže s betonskom pločom temelj , nego s drugim tipom temeljca .
Pucanje u nekim klime

betonska ploča temelj je obično pogodna samo u blagim klimatskim uvjetima u kojimacrta mraz nije jako duboko . Ako se koristi u području gdjetlo zaledi na dubljim razinama , leda koji se stvara ispod gornjeg sloja tla može početi rasti vertikalno i pritisnite protiv betonski temelj . To je zapravo dovoljno jaki da se ispucati betona ili pomak temeljne ploče .

Kao rezultat toga , velike štete može rezultirati u temeljima Vašeg doma . Morate poduzeti posebne mjere zaštite od smrzavanja u hladnijim klime , koji se često može nadoknaditi uštede koje dolaze s betonskom pločom osnutka .
Komunalna pitanja

U mnogim slučajevima , vodoopskrbe i odvodnje linije , kao i za grijanje i hlađenje ( HVAC ) cjevovodi , ići ispod betonskom pločom temelj . Ako dođe do oštećenja na bilo koji od ovih redaka , popravci mogu biti prilično skupo , jer je to izuzetno teško im pristupiti . Osim toga , HVAC cjevovodi mogu prikupiti vlagu ispod betona u mokrim uvjetima , što može uzrokovati kalup raste unutar kanalima .

Kao rezultat toga , postoji opasnost da se spore se može uvoditi u vašem domu kada koristite vaš klima uređaj ili sustav grijanja . U hladnijim podnebljima ,betonska ploča temelj može utjecati na učinkovitost vašeg HVAC sustava , jer se beton može provesti hladna iz tla u kuću , ako se ne poduzmu mjere kako bi ga zaustavili .
Težak izmjena

Kada je vaš dom ima betonska ploča temelj , to je iznimno teško napraviti dodatke ili izmjene . Oni se često može izgledati neujednačena i neprilagođeno u odnosu na druge dijelove kuće . Ako smatrate da ste možda morati mijenjati dizajn svoje kuće u budućnosti ,betonska ploča temelj ne može biti vaš najbolji izbor .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/building-designs/1016115295.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.