Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> stropovi >> Content

Različite Strop Oblici

broj oblika kojistrop može sadržavati ograničena samo maštom graditelja . Obliku stropa u cjelini je određen oblikom sobi koja je u, ali unutar granice i drugi oblici mogu se dobiti pomoću grebena i ukrasne mogućnosti . Flat Stropovi

Većina ravni stropovi nemaju ukrasne atribute , te su dizajnirani kako bi nestati u pozadini , tako da se više pozornosti pridaje zidova, umjetnost i namještaj u prostoriji . Budući da većina soba su kvadratni ili pravokutni , većina ravni stropovi su ovi oblici , kao dobro. Iznimke postoje, kao što Ovalnom uredu u Bijeloj kući , koji je , naravno, ima ovalni strop . Nedostatak ravnim stropom s bez mogućnosti da bilo kakva šteta ili mrlje na stropu su mnogo više vidljive .

Katedrala stropovi

Katedrala stropovi su instalirani izravno ispod rogova od krova , a ne ispod niza ravnih greda . Rezultat jevisoka , istakao je strop koji stvara prostran i prozračan prostor ispod njega . Mnogi katedrala stropovima imaju izložene grede , dizajn naglasak koji stvara redove izduženih pravokutnika se duž stropa . Zanimljivi privremeni oblici su stvoreni na katedrala stropovima po kretanju sunca kao njegovo svjetlo dolazi kroz prozore . Većina katedrala stropovima su izrađeni od dva suočavaju pravokutne ravnine . Rjeđe , sve četiri strane prostoriji u strop će se dovesti do točke na vrhu , što je rezultiralo u četiri konvergiraju trokuta .

Obloženi stropovi

neki stariji vile , ukrasni stropovi su ukrašeni tvrdo ili obojana obloga . Neki od tih panela su ugrađeni u rešetkasti uzorak kvadrata ili pravokutnika , dok su one više razraditi može ugraditi zakrivljene letvice, šesterokute i drugih složenih oblika . Obloženi stropovi su vrlo skupe za izgradnju , te se rijetko viđa u suvremenim kućama . Rešetke od pravokutnika u pao strop su geometrijski slična kasetiranog stropa , iako jeučinak koji se stvara je vrlo različita . Spuštenom stropu dočaravaju ured i institucionalnog prostora , dok je obložena stropovi sustvari od palače i dvorce .
Domes

Baloni stvaraju najzanimljivije oblike bilo strop , jer strop i zidovi suista stvar . U klasičnom kupolom poput Panteon u Rimu ,kupola se sastoji od složenog niza trgova smanjuje veličinu . U modernijim inkarnacije kupole kao što Buckminster Fuller geodetske kupole ,cjelokupni oblik je stvorio niz trokuta koji nastaju u promjenjivoj peterokuta i heksagona . Puni kupolom polovicu unutrašnjosti kugle , te jeključna osobina klasične arhitekture .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/ceilings/1016116990.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.