Kako napraviti veliku betonsku ploču

Beton daje snagu i strukturni integritet , kada nastaje i ispravno izlio . No, kako je na području ploča povećava , tako sepotreba za dodatnim radnicima i /ili energetske opreme kako bi se manipuliralo polu - čvrstog betona prije no što se stvrdne . Osim toga , vrijeme jeuzeti u obzir kada ulijevanja betona . Kako raste temperatura i vlažnost smanji ,beton stvrdne brže . Postoje neke važne smjernice za promatranje ako planirate sipati veliki slab.Things što vam je potrebno
ConcreteDimensional lumberCarpentry ruku toolsLaser levelRebarRebar chairsPower screedBull pliva ( ilipower float ) Snaga trowelShovels (jedan za svakog radnika ) Betonski vuče ( po jedan za svakog radnika ) 4 ili 5 pomoćnici

pokazati više Uputstvo Screenshot
1

Pripremite područjeprelijte izravnavanje tlo i koristeći dimenzijska drvo graditi obrazac koji će sadržavati mokri beton . Radno znanje stolarije vještina i betona formacije je imperativ kada ulijevanja bilo velikih ploča .
2

Razinavrh dimenzijske drvo koje će se održati u beton tako da ploča će imati blagi nagib . Ako ste zalivši ploča za unutarnju upotrebu , to nije potrebno . Vanjska ploča mora imati ocjenu ne manje od ¼ - inch po svakih 4 linearnih noge . Stupnja trebao nagib od temelja ili zgrada . Na primjer , ako je vaša ploča je široka 32 metara , jedna strana mora biti najmanje 2 cm niže od druge strane za odgovarajuću odvodnju .
3

dobiti vlast konkretnu opremu zaveliki zaliti ili odluče podijelitisipati u manje segmente . Svaki dio betona ulijte postaje teže jer ste dodali kvadrature . To traje dva radnika na estrih ploča 10- stopalo širok , s ručnim estriha . No, kada ješirina ploče oko 20 metara , to je gotovo nemoguće , jerdodatni span rezultira ogromnom otpora od teškog mokrog betona . Snaga beton opreme dostupan je izgradnja videoteke .
4

Linednuprelijte s najmanje 1 -inčni pijeska i stavite jedan sloj armature , odmaknuti na 2 - noga centara u podzaliti . Podignite Rebar s armaturnih stolice kako bi se osiguralo da seželjezno ojačanje će se odmarati u sredini betonske ploče .
5

Postavite svoje radnike prijekonkretna kamion stigne . Budući da ste u zalivši veliku ploču , svaki radnik mora biti spreman da se brzo obaviti svoj ​​posao . Jedan radnik treba usmjeriti vozač kamiona , a drugi radnik kontrolira konkretne padobran . Ostatak radnika će se na razini betona s lopatama i povlači i provesti energetski estriha .
6

Počnite na jednom kraju ploče i imativozač kamiona deponij betona , dokRadnikpadobran seli natrag i naprijed kako bi širili betona ravnomjerno . Odmah , ostali radnici će početi izjednačujući mokri beton kao kamion i pokretu padobran operatera naprijed .
7

Za početak napajanja estriha čim radnici napredak oko 10 metara . Jedan radnik će raditi estriha , kreće naprijed polako , slijedeći drugih radnika niz ploča . Snaga estrih obuhvaća širine odzaliti i to vibrira površinu betona , poticanje veće čestice za podmirenje dolje i vodu kako bi se popeti na vrh .
8

Nastaviti s ovom metodom za cijelu Udaljenost od ploče . Nakonbeton počne zgušnjavati , vrijeme je da pluta na površini . Bull float s nastavkom je proširiv do otprilike 12 metara . Dva radnika mogu plutati na površini sa suprotnim stranama osimploča je veća od 24 metara , u kojem slučaju ,sila plutaju je potrebno . Iznajmljivanje power float znatno će dodati na cijenu svog projekta .
9

lopaticom rubove ploče što je prije moguće nakon što pluta počinje . Ručni trowels dovoljni su ovdje jerradnik može napraviti svoj ​​put oko ruba obrasca . Usavršitepovršina velike ploče s nestanka žlicom čim se može staviti veliki komad šperploče na vrhu bez tone . Stojeći nakon šperploča širi svoju težinu na većoj površini , omogućujući vam da počnete troweling prije.

Učinite to sami beton prilaze

Instalacija konkretan kolni ulaz može bitido-it -yourself projekt . Pri razmatranju ugradnju betonskog kolnog prilaza , trebali pristupiti zadatak kao dvije osobe posao . Materijali su teški i mora se uspio brzo . Jedna osoba može nositi zadatak mije

Více >