Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> Energetski učinkoviti Homes >> Content

HVAC kanala sustava Postupci instalacije

Projektiranje i instaliranje cjevovodi sustava za stambene grijanje i hlađenje jesložen zadatak . To uključuje izračunavanje struje zraka i dimenzioniranje kanala , planiranje rute kroz podrumima ili tavanima , trčanje ductwork kroz često skučenim prostorima i balansiranje izlaz iz jedinice s povratnom sustav za prikupljanje zraka unutar kuće i odvesti ga natrag u jedinicu . Neki izračuni uključuju komplicirane jednadžbe i najbolje je učinjeno s računalnim programima , aliosnovni podaci o izlazu jedinice , dužine vodova i vrsti materijala koji se moraju prikupiti i isporučuje se na te operacije . To je ono što vam je potrebno
Flexduct
Kanala vješalice
Nokti
Hammer Screenshot Tin malena
Metalni rukav priključke
podesivim trake
otporna na toplinu traka
< br > Prikaži više uputa
1

pronaći najveću protok zraka iz uređaja , pod određenom oznakom na uređaju ili uputstvima za upotrebu . Odredite udaljenost od jedinice do najdužom oduška utičnicu , na temelju debla i grana sustava s velikim središnjim dovodnog kanala i vilice off da otvore . Nabavite udaljenost svakog ogranka iz glavnog cjevovoda do oduška . Izaberite jednu vrstu kanala - . Fleksibilni cjevovodi , ili flexduct , jenajčešći
2

Koristite da su osnovni podaci u jednadžbi na temelju brzine zraka , gubitka protoka zbog trenja i drugih čimbenika , ili unesite podatke u online programa , kao što su inženjerstvo Toolbox ( vidi Resources ) , izračunati veličinu središnjeg dovodnog kanala i grane . Slika povratnu sustav , također, iz filter zraka polazna točka , obično u hodniku ili druge središnje mjesto , natrag u jedinicu . Glavni kanali opskrbe su obično 12 inča ili tako i grane oko 6 inča .
3

Potražite rute kroz podrumu ili potkrovlju se pokrenuti opskrbu i vratiti propusta . Provjerite vodova rute kao ravno moguće , bez oštrih zavoja koji nabrati flexduct . Odredite put do potkrovlja , akokuća nema podrum ili pristup u podu , obično kroz ormar ili sličan otvaranja . Napravite mapu na rutama na izgledu kuće .
4

Označi bojleri , topla voda cijevi, elektro kutije i neki izvor topline ili drugih prepreka kako bi cjevovodi . Potražite tocaka u podrumu ili ispod poda - mjesta gdje se kanali mogu se pričvrstiti s vješalice metal kanala , trake oko flexduct da pričvrstite na gredicama ili drugih oslonaca na obje strane . Koristite prirodne podržava, kao plinskih cijevi ili podnih aparatić , gdje je to moguće . Položite flexduct preko stropne grede u potkrovlju .
5

početi instalaciju na jedinici . Trčanje središnji kanal prvo , to osiguranje ako je to potrebno ; to će morati biti pričvršćen na zid studs za vertikalni vožnji na tavanu . Mark je vidio za grane veze . Izrežite flexduct s ručnim škarama i instalirati metalne rukave učvrstiti ogranaka u glavni opskrbe . Sigurne veze s podesivim trake tako da se veže flexduct na rukavima i Seal šavova otpornima na toplinu trakom
6

Pričvrstite grana kanalima do odahnuti otvora s podesivim trake i trake . ; otvori imaju kružne otvore za smještaj flexduct . Osigurajte za mrežni kanal na velikom opskrbe plenum na jedinicu nakon što se svi ogranci su instalirani . Instalirajte vraća , obično puno veće kanale , na otvorenju u filter zraka polazna točka i povratak plenum na jedinici ; povratak traje obično su puno kraći od opskrbe staze .
7

prisiliti kompresorskog sustava za uključivanje kada svi kanali su instalirani i provjeriti curi . Potražite zamahujući flexduct i slušajte zviždaljke koji ukazuju na zrak bijegu . Seal bilo curenja s trakom .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/energy-efficient-homes/1016028661.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.