Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> Energetski učinkoviti Homes >> Content

Propan vs Oil topline za dom

Propan i ulja su kao nove i stare škole ekvivalenata za dom goriva za grijanje . Nafta je pomalo retro i stara škola , i propan je više nova škola i nouveau . Ulje za grijanje je oko za dugo vremena , dok propan je među novijim alternativnim gorivima za grijanje . Oba daju kuće je put pred nama " izvan mreže " i smanjiti ovisnost o energiji iz velikih pružatelja usluga električne energije i prirodnog plina . Diže cijenu kućnog grijanja , posebno , čini se uspoređuju prednosti i mane u odnosu na propan lož ulja za dostojan vježbe . Propan

Propan je plin koji je obrađen u tekućem obliku . Dakle , što se obično naziva " LP " ( tekućina propana) . Milijuni ljudi u SAD-u koristiti propan za grijanje . To je u rastućoj popularnosti kao alternativa prirodnog plina i električne energije za grijanje domova . Sastaje kvalifikacije i mjerila za klasifikaciju kao "čiste" goriva , propisane Zakonom o Nacionalnoj energetskoj politici iz 1992 . Unutar kontinentalnim Sjedinjenim Američkim Državama, postoji više od 56.000 km cjevovoda koji se koriste za transport i distribuciju plina propana . Korisnici pohraniti propan u pod ili iznad tla tenkova , spojen na doma peći ili HVAC jedinici za isplatu topline .
Ulje

Danas , većina domova koje koriste loživo ulje dom se nalazi u sjeveroistočnom dijelu SAD-a . Povijesno gledano , ovo područje se oslonio prvi oslanjali na ugljen za grijanje , osobito s obzirom na njegove blizine rudnika ugljena . U 1960-ih , loživo ulje postao" novi" gorivo izbora , eliminirajući potrebu za pražnjenje pepeo i održavanju peći puna ugljena . Kuće koje koriste ulje za grijanje mora imati peći i kotlova napravljene za loživo ulje . Ulje se koristi za zagrijavanje kuće, kao i voda za kupanje , pranje i kuhanje .
BTU Usporedba

trošak nabave lož ulje će se više nego vjerojatno biti manje od propana . Loživo ulje također sadrži više BTU (British Thermal jedinica) po galonu . BTU jestandardna mjerila za toplinu . Što više BTU po galonu -više toplinegorivo može proizvesti . Jedan galon stupnja 2 kuće lož ulja (standardni stupnja koristi za grijanje ) sadrži 138.690 BTU , dok je jedan galon propan sadrži 91.333 BTU . To znači da je loživo ulje sadrži 34 posto više BTU po galonu od propana .

Razmatranja

Ima dosta stvari koje treba ocijeniti i uzeti u obzir ako se uspoređuju razlike između koristeći propan ili ulje za grijanje . Ako idete s uljem , vaš dom mora imati dimnjak i odgovarajuće vrste peći i kotlova . Ako nemate dimnjak , morat ćete prvo shvatiti , ako je vaš dom je strukturno sposoban primiti jedan - koji će dodati na ukupne troškove . Koji god se odlučite da ćete također imati odgovarajući peć i sustav s bojlerom . Prema US Department of Energy ,novi sustav ulja visoke učinkovitosti će biti 89 posto učinkovit , dok jepeć koja koristi propan će biti 97 posto učinkovit . Dodatne prednosti koje treba razmotriti s propanom su da ne treba dimnjak , a propana će ne samo gorivo za grijanje i vodu , zajedno s drugim uređajima kao što su vaš štednjak , perilica i sušilica rublja , pa čak i svoj ​​otvoreni roštiljem .
< br >

od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/energy-efficient-homes/1016118924.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.