Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> Kamini >> Content

Prirodni načini za ostanak čađi iz zgrade na unutarnjoj kamin prozor

Prozor kamin jezaštićena Pogled u paljenjem kamin . Omiljen kao sigurnosna barijera između sobi i vatre ,prozor kamin je sklona čađi i dima nakupilo . To je izložen iskri i drugim kamin nusprodukata . Prirodni načini da se spriječi nakupljanje čađe uključuje učinkovitu pripremu požara i brzu uklanjanje čađi . Čađa

Čađaprodukt izgaranja . Kad ogrevno drvo gori , dim i čađu . Čađa ,fina crna prašina slegne na kamin prozore , dimnjake i ložište . Kad se gradi u koricom sloj , ona postaje kreozot ,vrlo zapaljivo sloj ostataka drva . Čađa tamno i kaputi kamin prozora ili na ekranima . On blokira prijenos topline apsorpcijom kamin toplinu . Ovaj čađa stvara filmove i naslage koje , poput ugljena prašina , mrlja odjeće ili kože na dodir . Kada se provodi na kamin nacrte ,istrajan Čađanadražuju oči i pluća .
Prevencija

smanjiti nakupljanje čađe , naravno, pripremajući se brzo pokretanje i učinkovit vatru . Koristite novine i suha potpalu kao temelj . Ovi materijali zapaliti brzo bez tinja . Otvorite kamin prigušivač i svjetlo u novine i za potpalu . Ako se pojavi dim brzo ne rastu kroz dimnjak , vrtimo novine i zapaliti šibicu na njega . Držite novine baklju na dimnjak usta , tako da zagrijava zrak diže . Kada sedimnjak grije zrak , ona nosi dim i čađu gore i dalje od prozora kaminom . Posložite iskusan drva na potpalu kao iskusan drvo gori čišće i još temeljitije nego zelene šume. Zeleno drvo , puna vlage , gori hladnije i sporiji , što je rezultiralo u više čađi i dima .
Čišćenje

Kad kamin prozori su prljavi od čađi , čisto ih odmah , tako da čađa ne podigne . Svjetlo ili svježe naslage čađe ispasti lakše od teških ili grudice depozita . Kemijska sredstva za čišćenje može ukloniti čađu , ali obično se nadražuje pluća i kožu . Za brzo čišćenje , navlažite papirnati ručnik s toplom vodom , uronite ga u kamin pepela i trljati SOOTY prozor . Promijenite papirnati ručnik po potrebi , tako da ćete ukloniti čađu umjesto da ga razmazivanje . Obrišite s novinama ili ručnik . Još jedan prirodni čistač je bijeli ocat . Pomiješajte jednake dijelove bijelog octa i tople vode u sprej bocu i sprej prljavi prozor . Obrišite s papirnatim ubrusima , ponavljajući kako je potrebno doprozora je čist . To smanjuje nakupljanje čađe kao čađa drži lakše postojećih slojeva čađi nego čistiti prozore .

Razmatranja

Očistite kamin dimnjak redovito, tako da zrak struji slobodno do dimnjaka i nosi SOOTY dim iz kamina . Neki proizvodi reklamiraju kao uklanjanje čađi sadrže kuhinjska sol ili natrijev klorid da se spali u vatri . Oni proizvode slabu kiselinu koja pomaže rastvoriti kreozot , ali oni ne uklanjaju čađe iz kamina prozora . Izbjegavajte gori smolaste šume poput cedra ili topola kao i oni lako iskra , bacanje čađe i drvo čestice na prozor .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/fireplaces/1016120302.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.