Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> zelen >> Content

Energetska Saved by izolacija House

U hladnim klimama , dovoljna izolacija je jedan od najboljih načina kako uštedjeti energiju kod kuće . Izolacija sprečava vođenje topline između unutrašnjosti i vanjštine . Za izgradnju novih , prekoračenje izolacije standarde je jedan od najjeftinijih načina za poboljšanje energetske učinkovitosti i dobili najveći dobitak u energiji ušteda po dolar potrošen . U postojećim domovima , dodajući izolaciju na stropove , podove , cijevi, i cjevovodi je isplativ , štedi puno energije za malu cijenu . Tavanima

Toplina se diže , tako davećina gubitka topline u kući je kroz krov . Zbog toga ,potkrovlje jenajvažniji dio kuće se izolirati . To je također jedan od najlakših mjesta za dodavanje izolacije . Izolacija u tavanima je obično labave - fill ili vate izolacija . Loose - fill je obično jeftiniji , lakše instalirati , i pruža više izolaciju od izolacije od vate , pa jepoželjna opcija . Izolacija ne zaustavlja protok zraka , tako da je važno za brtvljenje pukotina prije izolacije kako bi se spriječilo strujanje zraka između potkrovlja i stambenog prostora .

Vanjskih zidova

Pa izolirani vanjski zidovi uštedjeti energiju i povećati udobnost u domovima . To je najlakši za instalaciju na zid izolacije kao što su zidovi izgrađeni , ali i dodao izolaciju na postojeće zidove je moguće . Zidovi su obično izolirani vate ili krute izolacije , ali kad dodajući da postojeće zidove bolje je koristiti labav punjenjem ili sprejom izolaciju . Opet , prije izolacijski , pobrinite se zidovi dobro zapečaćena . Najbolji izolirane kuće je još uvijek energetski neučinkovit ako je vjetrovito .

Cijevi i kanala za zrak

Zračni kanali koje donose toplog zraka za grijanje prostora i tople vode cijevi često prolaze kroz negrijanim prostorima , kao što su tavanima, podrumima , garažama ili crawlspaces . Heat je brzo izgubio kroz razvoda kanala i vodovodnih cijevi ako nisu izolirani . Pjena izolacija , oblikovana je tako da se lako uklopiti oko vodovodnih cijevi , dostupan u bilo kojem hardveru ili kućne opskrbe trgovine . Provjerite ductwork curenja i pečat s trakom Prije izoliranja . Tipično , HVAC instalateri izolirati sa kruta vlakna odbora izolacije , ali okrugli kanali su jednostavno izolirano omatanje s stakloplastike izolacije od vate .
Stolarija

Windows i staklena vrata su nije izolirani isti način zidovi i krovovi su , ali neki daju više izolacijom od drugih . U dvostruko oknu prozora ,prostor između stakala pruža izolaciju . Zrak jedobar izolator i ne košta ništa , ali argon plin jebolji izolator , toliko energetski učinkovit prozori su podnijeli argonom . Krypton plin jejoš bolji izolator , ali zbog svoje visoke cijene , argon ispunjen prozori su obično više isplativo .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/green/1016029278.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.