Zeleni Krovovi rješenja

zelenilo je zamijenio prostrani pogled na beton što se mogla vidjeti kada se gleda preko urbanom području . Mnogi područja su usvojili zelene krovove svojih zgrada . Ovi zeleni krovovi koriste biljke umjesto tradicionalne asfaltne ili betonske krovne materijale . Zelenilo ima nekoliko financijske i ekološke prednosti . Mehanika

Prvi sloj zelenog krova ,strukturna paluba , daje stabilnost krova i sprječava curenje u zgradu . Drugi sloj ,vodonepropusna , sprečava strukturne palube da uzimaju kišnice i curi . Treći sloj , korijen barijera , zaustavlja korijenje biljaka iz proteže u vodonepropusne membrane i nanose štetu . Četvrti sloj se sastoji od nekoliko manjih slojeva vlakana , tla i sustava odvodnje koji omogućuju biljkama da rastu . Posljednji sloj sastoji se od biljnog života . Inženjeri koristiti biljke koje mogu izdržati visoke temperature, olujni vjetar i suša, kao što su trave i poljskog cvijeća , za lako održavanje .

Vrste

Opsežna krovovi postoje za ekološke prednosti . Oni imaju slojeve tla i dolaze u potpunosti prekrivena biljkama kako bi se povećala korist za okoliš . Vrtlarskim na Sveučilištu u Floridi izvješću opsežne krovovi imaju dubina tla do 7 inča i može podržati 15 £ težine po kvadratnom metru . Intenzivni krovovi , također poznat kao krovnih vrtova , omogućuju pristup javnosti . Intenzivni krovovi imaju mješavinu bilja i šetnice , područja za sjedenje ili gledanje područja . Intenzivni krovovi zahtijevaju više održavanja nego velikim krovovima i mora počivati ​​na ravnoj površini krova za sigurnost .

Prednosti

Zeleni krovovi korist i strukturu i okoliš . Za zgrade , oni pružaju niže komunalne troškove kaozeleni krov pomaže izolirati zgradu . Oni također mogu apsorbirati neke od buke okoliša , što unutrašnjost zgrade tiši . Ekološki gledano ,zeleni krov pomaže dodati više biljnog života u urbanim područjima . Osim ovog zelenog prostora pomaže onečišćenja zraka kao biljke može apsorbirati toksine u zraku . Ona poboljšava kvalitetu vode , akrov će apsorbirati kišnice i smanjiti pobjegla iz zgrade . Zeleni krovovi također postalaprirodno stanište ptica i drugih životinja .
Koristi

državne vladine agencije su izgradili zelene krovove na vladinim zgradama . Na primjer ,Sveučilište u Floridi izvješća daGrad Chicago je dodao zeleni krov na vrhu gradske vijećnice u 2001 . Velike korporacije također instalirati zelene krovove na njihovoj tvrtki zgradama . Ford Motor Company ima zeleni krov širi više od 10- hektara na tvornici u Michiganu , u skladu sa vrtlarskim na Sveučilištu u Floridi . Privatni domovi također koristiti i zelene krovove tehnologiju . Međutim ,vlasnik kuće trebali predvidjeti skupe troškove izgradnje .

Kvaliteta Mjerni alati

Kontrola kvalitete jevažan dio svake industrije i poslovanja . Sposobnost da proizvesti kvalitetan proizvod ili uslugu utječe na profitabilnost i održivost bilo koji posao . Definicija promjena u kvaliteti tijekom vremena kao nove tehnologije i učink

Více >