Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> Povijesni Restauracija >> Content

Kako prepoznati duktilne cijevi od lijevanog željeza cijevi

Lijevano željezo cijevi je lakši , jači i izdržljiviji od lijevanog željeza . Razlika između lijevanog željeza i lijevanog željeza jeoblik grafita . U lijevanog željeza ,oblik grafitu sferoidan , ili nodularni ; od lijevanog željeza , što je u obliku pahuljica . Loptasti ili nodularni oblik grafita naći u lijevanog željeza je postignuto dodavanjem inokulanta obično magnezija , u rastaljenu željeza tijekom procesa proizvodnje . Lijevanog željeza mogu se identificirati u laboratorijskim uvjetima pomoću spektrograf ispitati svoj ​​točan sastav , ili pomoću vlačne testa . Upute Screenshot
1

Pregledajte cijev . Pogledajte kako je prebrodila je to . Lijevano cijevi prvi put izrađen u 1950 . To je prvi put u komercijalnoj prodaji u 1960 , a većina instalacija učinjeno u 1970 ili kasnije . Akocijev je stariji od toga , onda je od lijevanog željeza . Lijevano željezne cijevi su oko mnogo dulje od duktilnih cijevi , što ih je na kraju zamijenio . Lijevano željezne cijevi , u konfiguraciji sličnom duktilnih cijevi , aktivno se koriste u Sjevernoj Americi za najmanje 150 godina . Još jedan pokazatelj da li jedio cijevi je rastezljiv ili baci je njegova uglađenost . Lijevano željezo je uglavnom glatko od nodularnog . Najduktilniji se proizvodi s primjetnom " peen " uzorak , kao da je netko bio ga tuče čekićem .
2

Potražite oznake na licu zvono prirubnice . Najduktilniji cijevi imaju slova " DI " ili riječ " duktilnih " baci izravno u lice zvono prirubnice . Nema lijevanog željeza cijevi imaju ove oznake .
3

Potražite oznake na vanjskoj strani cijevi . Oba lijevanog željeza i rastezljiv cijevi su oslikane s jednim ili više klase oznakama u tvornici kad su produced.Cast željeza ima nekoliko klasa u 20s . Brojevi rastezljivo klase su prošli kroz nekoliko revizija . Kad rastezljivi cijevi su prvi uveo , oni su imali id klase oznake između " dva " i " 6 ". Kasnije , u oko 1970 ,razred debljine uveden . Duktilni cijevi proizvedene u ovom trenutku rodila oznakama iz između "50" i " 56 ". Kasnije , u 1990 , cijevi počeli obilježava se pokazuju koliko kilograma pritiska po kvadratnom inču su mogli izdržati . Većina Metalne cijevi stvaraju izdržati 150 psi do 350 psi , ovisno o debljini cijevi .
4

napraviti laboratorijsku identifikaciju pomoću spektrograf ispitati točan sastav ili pomoću vlačne testa . Lijevanog željeza ima krajnju snagu 20,000 psi . Vlačna čvrstoća od lijevanog željeza je iznad 60.000 psi ,razvlačenja je 42.000 psi . Tijekom testiranja lijevanog željeza da će produžiti za oko 10 posto, prije nego . Ovaj slijed rezultat testa često se piše kao 60-42 - . 10


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/historic-restoration/1016029419.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.