Ono što se nalazi u Smart House

?Ideja automatiziranih kuća je oko za mnogo godina . Kako vrijeme je otišao na , tehnologija je počeo nadoknaditi sa znanstvenom fantastikom . Današnje pametne kuće su programabilne aparate, svjetiljke i sigurnosne sustave koji se mogu nazvati policiju za homeowner . Dim i ugljični monoksid alarmi se ne samo obavijestiti homeowner od požara ili propušta plin , ali može odrediti izvor , kao dobro. Voice - priznanje softver , čak i omogućujehomeowner kontrolirati cijelu kuću s verbalnim naredbama . Definicija

Pametne kuće su kuće koje nude različite stupnjeve automatizacije . Drugi izraz za pametne kuće je " Domotics . " Ta riječ potječe od latinske riječi za kuću , domus , u kombinaciji s riječju robotike , što jeproučavanje robota i njihova primjena. Prevedeno , domotics jednostavno znači " robota kuću . "
Povijest

Disneyworld uključeno nekoliko pametna - kuća ima u Monsanto Domu izložbe budućnost u kasnim 1950-ih . Dokmikrovalna pećnica i zidni daljinsko upravljanje televizije nije zapravo rade , oni su pokazali mogućnosti u budućnosti . Smart - house tehnologija je puzanje u zajedničkoj kulturi otkad , isto kao i obični uređaji postaju automatizirani . Self- timer-i Automatsko isključivanje prekidači su dio mnogih kućanskih predmeta , iz aparata za kavu na televizorima .

Aparati

Smart - kućne aparate koji ponuda automatiziran i programirati usluge su trenutno dostupni . Ovi uređaji imaju sposobnost da integriraju s bežičnim smart - house mrežu . Smart - house mreža daje homeowner potpunu kontrolu nad svim uređajima u mreži iz pristupnih točaka po cijeloj kući , često uključujući i glas - aktiviran kontrole . Smart - house aparati su perilice posuđa, mogućnost pranja aparata, rasvjete i prozor koji pokrivaju sustave , sigurnosne sustave, televizore i mnogi drugi .
Software

Zaisplativije smart - house rješenje , moguće je instalirati smart - house programa . Smart - house softver ima sposobnost da se kućanskih aparata i na off pomoću postojeće instalacije u kući . Smart - house softver pruža mogućnost za pokretanje uređaja , pristup Internetu za vrijeme, tržište dionica , ili drugih informacija , sve pomoću glasovnih naredbi .

Prednosti

Pametne kuće imaju mnoge aplikacije za udobnost , ali i pružiti usluge zaosobe s invaliditetom i starijih osoba . Kuće koje su ograničene pokretljivosti koristi od smart - house tehnologije na nekoliko načina . Sigurnosni sustavi su dostupni da dopustiti kuće za pregled i razgovor s posjetiteljima na daljinu, a zatim otključavanje vrata pustiti u izbrisani posjetitelja . Rolete mogu biti otvorena i zatvorena preko glasovne naredbe , zdravstveni podaci mogu se prikupljati i prenositi na liječničkoj ordinaciji automatski i unaprijed odabrani televizijskih programa zrak po povoljnim vremenskim razmacima .

Mitovi o iznajmljivanju vs Kupnja kuće

Otkad Amerike nakon Drugog svjetskog rata stambenog bum , hipoteka tvrtke na čelu uspješne argumente touting prednosti posjedovanje kuće . Iako su tvrdili da homeownership jeidealna investicija vozilo i dom hipoteka koštati manje od mjesečne rente ,

Více >