Svrha Potres kanalizaciju

Potresi može uzrokovati značajne pomake na zemlji u područjima gdje postoje zgrade i ceste . U područjima poznatim po potresa , ili seizmička aktivnost , geotehnička inženjeri mogu instalirati potresa u odvodne kanale kao sredstvo za stabilizaciju podzemnih slojeva . Potres odvode pomoći usmjeriti gdje se čestice tla teći kad seizmički zemaljske promjene dogoditi unutar područja . Prizemlje Poboljšanje

Ovisno o lokaciji , tlo slojevi mogu sastojati od različitih vrsta tla , kao što su gline, pijeska ili mulja . Vrsta stijenaosobito tla potječe iz određuje vrstu tla se nalaze u području . Kao i različite vrste stijena mogu postojati u različitim slojevima tla , sastav tla, može varirati od sloja do sloja. Zemljište površine s visokim koncentracijama pijeska ili podzemnim slojevima pijeska , može proći značajne pomake kada dođe do potresa djelatnost . U stvari , tlo smjene može uzrokovati čestica pijeska rastopiti ili sipati u blizini podzemnih područja . Kada se to dogodi , na površini tla strukture mogu pomaknuti s površinskim terena . Potres odvode pomoći da zadrži podršku površine terena za zgrade , ceste i nasipa preusmjeravanjem pokrete tla kada dođe seizmička aktivnost .

Identifikacija

Potres odvode pojaviti kao perforirani, plastične cijevi da bilo gdje rasponu od 1 1/2 do 10 cm u promjeru . Te cijevi su provučene kroz ciljane slojeve tla . Tubi je vanjska površina sastoji od geotekstila obloge koji omogućuje materijala tla i voda za filtriranje ili istječe kroz . Geotekstili su sastavljene od sintetičkih tkanina različitih isprepliće i tekstura . Različite vrste geotekstila stvaraju različite učinke u smislu kako materijali tla i voda kretati kroz njih . Kao što postoje različiti uvjeti za različite dijelove zemlje , koristi za potres odvodi mogu varirati . Ocijedite ili veličine cijevi zajedno sa geotekstila opcija omogućiti potresa u odvodne kanale kako bi se zgusnuo , ocijedite i podržati postojeće slojeve tla , ovisno o potrebama području .

Kretanje tla

okruženja tla sastoje se od čestica tla , vode i zraka . U stvari , slojevi mogu imati tla poroznu strukturu , s veličinom pora varira prema vrsti tla prisutnih čestica . Pjeskovitim tlima sadrže velike čestice tla, što omogućuje više porozne strukture od gline ili mulja na bazi tlima . Seizmička aktivnost stvara pritisak unutar porozne slojeve tla , te narušava voda i zrak materijale . Ovaj proces može uzrokovati sloj tla do kolapsa ili pomak . Potres odvode otvaraju u odvodni staze u slojevima tla i ojačati potencijalno slabe ili nestabilnih područja u tlu .
Tla kompresije

Underground slojevi izrađeni od različitih vrsta tla , poput pijeska u odnosu gline , možda zahtijevaju sažimanje ili spreša učinak u kako bi se stvorili tlo stabilnu površinu . Specijalizirani potresa slivnici, poznat kao montažne vertikalne odvode ili PVDs , su dizajnirani za kompresiju slojeve tla uz preusmjeravanje pomicanja čestica tla , kada se javlja seizmička aktivnost . Sažimanje ciljane slojeve tla , PVDs omogućiti slojeve naseljavanje ili stabilizaciju brže nego što se dogodi kroz prirodne procese . Tla učinci kompresije pomoći da se smanji poroznih područja u slojevima tla , što rade da se dodatno stabilizirati površine tla terenima .

Kako instalirati vanjska vrata na blokovima

Najlakša vrata za instalaciju su unaprijed obješen vrata . Ta vrata dolaze u čvrstog okvira koji se moraju uklopiti u grubim otvaranja . Ako vaš grubi otvaranje je izrađen od blokovima , to će biti najlakše pronaći pre - obješen vrata koji je manji o

Více >