Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> Početna zgrada >> Content

Pravilno Način slikanja šperploča

šperploče koristi kao podnih materijala , kako bi stropove ili kao obloge za zidove u mjestu suhozidom . To može poboljšati sobu kad završite materijala tako da je slikarstvo . Kada slikate šperploča , željet ćete slijediti nekoliko osnovnih prijedloge kako bi se osiguralo da ste dobili rezultate koje tražite . Brušenje

Paint neće sakriti nesavršenosti na šperploči površine , tako da ćete morati učiniti neke prep rad prije nego što počnete slikarstva . Koristite fino grade šmirgl papir da uklonite bilo koji od nedostataka u drvo koje ne želite da se vidi . Šperploče obično se sastoji od Douglas ili Southern borove šume , što znači da će imati čvorova i drugih nesavršenosti koje ne možete ukloniti . No, možete ukloniti neke od nedostataka koje ih brušenja out . Popunjavanje knotholes i drugih prirodnih elemenata koji se javljaju u iverici možda ne izgleda dobro i ne može oduzeti od prirodni izgled drva .
Čišćenje

ćete želite koristiti mineralna duhova ijaka krpom obrišite svoj ​​šperploča kako bi uklonili nečistoće i prljavštinu . Šperploča može imati mnogo različitih male pukotine gdje prljavštine i drvne sječke može sakriti . Temeljito čišćenje će ukloniti ostatke i spriječiti da uzrok praznine i rupe u paint posao .
Temeljno

šperploče može apsorbirati boje , mrlja i bilo druga tekućina koja se primjenjuje na njega , jer je vrlo porozan . Kako bi osigurali vaše boje ili mrlja vam daje čak i kaput , morate staviti dolje kaput od primera prva . Koristite premaz koji ima boju blizu konačnog boji koju će koristiti na vašem boje kako bi dobili jedinstvenu izgled . Lateks premaz i lateks boja zajedno ne samo da će datičak završiti na vaš šperploča , oni će također proširiti i ugovor s šperploča kako bi spriječili pucanje .
Slikarstvo

Nanesite boju za šperploče ili četkom, valjkom ili zračnim prskalica u čak i tekućine pokretu . Dopustite vaš prvi sloj da se suši preko noći , a zatim nanesite drugi sloj . Iako ste koristili upaljač , da ćete želite koristiti drugi sloj boje , tako daboja izdvaja od premaz i dajeni pogledati .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/home-building/1016123184.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.