Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> zidovi >> Content

Što jeredoviti Sheer Zid

?Primarna odgovornost zid na nosive je podržati zgradi krov i strop i stand up za bočno snage bez izvijanja . Sposobnost zid da izdrži bočne sile , poznat kao posmične čvrstoće , od presudne je važnosti u područjima gdje su potresi i uragani su uobičajene . Graditelji su u mogućnosti poboljšati zid je smične čvrstoće pomoću izvedbenog projekta pod nazivomsmicanja zid . Zidna

smicanja zid drvo - frame sastoji od tri elementa . Prvi ,zid je uokvireno kao tipičan zid s vertikalnim prstima koji se proteže između horizontalne gornje i donje ploče . Drugo ,zid je prekriven eksterijera šperploča obloga koja povezuje zid kadriranje zajedno i pomaže oduprijeti bočno savijanje zida . Treće ,zid je usidren na strukturu ispod nje - bilo u zgradi prag ploče ilikat ispod u slučaju gornji kat zidova - pomoću holdowns prilogu end privjescima zidu je i odjurio kroz donje ploče . Prostranstvo zid između holdowns se smatranezavisni segment kidajućim zid .
Pune visine Zidna

pune visine smicanja zid proteže od poda na strop bez prekida u kadriranju ili obloga na zid a . Jer bilo kakav gubitak zidne strukture rezultira gubitkom čvrstoće smicanja ,pune visine smicanja zid je bolje moći odoljeti bočne sile nego zid koji je probodene vrata ili prozorskih otvora . Kada su potrebni otvori na zidu , segmenti između otvora su izolirani s holdowns , tako da je svaki dio između otvora funkcionira kao samostalna pune visine kidajućim zid segmentu .
Perforirani Zidna < br >

perforirani smicanja zid ima otvore koji nisu izolirani iz okolnih pune visine kidajućim zidnih segmentima holdowns te se smatra da se dio segmentu kidajućim zid . U tom slučaju , otvori se nazivaju neobuzdanih otvora . Perforirani Zidna nisu toliko jaki kao pune visine poprečni zidovi . No, ako su dizajnirani pažljivo tako da otvori nisu pretjerano velike, perforirani Zidna može zadovoljiti minimalne standarde za snagu kidajućim zid .

Beton Zidna

potres - skloni dijelovima svijeta , izgradnja korištenje konkretnih poprečni zidovi uobičajeno . Dizajn ovih zidova obično uključuje horizontalne i vertikalne čelične grede armaturna uvukla u beton koji je bačen na mjestu . Zidovi su usidreni na beton podne ploče i zidni otvori izdvojen između kidajućim pregrada sličnim onom drva okvira izgradnje .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/walls/1016127377.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.