Home & Garden >> Dom i vrt >> Building & Remodeling >> zidovi >> Content

Što Dubina Zaklade za zid ?

Betonu i zidovima su dva od najčešćih materijala korištenih u izgradnji temeljnih zidova , prema National Institute of Building znanosti . Temeljima Vašeg doma djeluje kao barijera između kuće i pratećih tlima . Niz čimbenika , uključujući topografije , tla i vertikalno opterećenje svi igraju ulogu u određivanju odgovarajuće dubinu temelja zid je . Značaj

temelj cigla zidu poslužuje kao sidro za strukturu u horizontalnim i vertikalnim opterećenjima . Dok Zaklade širina je izravno povezano s horizontalnom temeljnoj području ,dubina određuje vertikalnu površinu oslon protiv tlu . Jaki zaklade daju vertikalnu podršku i stvoriti dovoljno trenje protiv tla kako bi se smanjila kretanje zidu je . Također ,šire i dublje temelj pomaže spriječiti zid od klizanja , prevrtanja ili se izvukao iz zemlje zbog bočnih sila . Kada je temelj zid je izgrađen na pravilan širine i dubine , što je u stanju sigurno podržati težinu okomitih i vodoravnih opterećenja tijekom događaja kao što su potresi .
Razina vode

trebali bi se utvrdila razina vode u tlu prije izgradnje cigla temelj zida . Ekspanzivna tla s visokom razinom vode može uzrokovati temelj zidu da se presele , što rezultira oštećenjem ukupnoj strukturi . Isto tako , trebali biste pronaći dubinu razine vode kako bi se utvrdilo da li je stanje tla je pogodan za izgradnju i podržavanje teških tereta . US Department of Energy " Graditelj je Zaklada Priručnik " navodi da jedubina podzemne vode od 8 metara ili manje od površine je neprikladan za temeljnih zidova u suterenu . Pražnjenje i ispumpavanje vode može biti previše skupo . Visoka razina vode i ograničava na zid zaklade dizajn , kao tla sa značajnim vlage buja i skuplja tijekom vremena .

Vrsti tla

svojstva tla utječu na dubinu koja će omogućiti vaš zid odoljeti strukturnih opterećenja . Krupnozrnast tla poput šljunka i pijeska nedostaje vlage i sadrži čestice koje se ne drže zajedno dobro . Kao rezultat toga ,suhoća tla može uzrokovati opeke zaklade zidovi pomak vodoravno .

S druge strane , novčano zrnate tla , kao što su glina muljeva i osiguravaju visoku razinu prianjanja . Prema " iskopa , kopanje kanala i podupirući sigurnost i OSHA iskopa Standarda"visoki sadržaj gline pruža veću stabilnost za zidove rova ​​. Tlo sadrže trava, lišće, grane i drugih organskih materijala smatra nestabilna i ne preporučuju se za opeke zidova ili bilo kojeg drugog temelja . Posavjetujte geotehničko ili tla inženjer saznati vaše imovine u vrstu tla i hoće li utjecati na dubinu temelja Zida zgradu .

Opterećenja i tla Stanje

strukturna opterećenja podržava opeke zidovi također će odrediti pravilnu dubinu za zaklade zida . Na primjer , mjerenja za dubinu temeljenja treba temeljiti na broju katova u zgradi . Hrpe također trebao biti ispitan u vezi sa stanjem u tlu . Udruga Bay Area Vlade publikacije " zaklada " savjetuje graditelji paziti na znakove , gdje je zemlja bila poremećena ili iskopanih . Tlo koje su prethodno iskopao se smatraju opasnim , budući slojevita tla pružaju slabu potporu temeljnim zidovima . Ako sumnjate da je tlo previše ekspanzivna , "Temelji " autori Richard Chylinski i Timothy P. McCormick predlažemo da pogledate arhitekt ili inženjer za utvrđivanje strukturni integritet temeljima izgrađena manja od 24 cm dubine . To se odnosi i na temeljima koji podržavaju zgrade s jednim , dva ili tri kata .


od:http://vrt.98905.com/building-remodeling/walls/1016127618.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.