# >> Dom i vrt >  >> Building & Remodeling >> zidovi >>

Vrste obrazaca za polijevanje betona

Konkretni oblici su konstrukcije za držanje izlio beton na mjestu dok je još tekućine . Za zgrade domova , najčešće vrste obrazaca za izlijevanje betonskih zidova su drva ploča oblici, metal kadriranje i izolacijskim konkretne oblike . Drvo Ploča Obrasci

Graditelji bi drvene oblike na gradilištu pomoću drvo i šperploču ili particleboard koji je otporan na vlagu . Drvo za obrasce treba biti ravna , jaka i samo djelomično iskusan , prema izgradnje znanja . Akoje drvo peći sušene , može oteći od kontakta s vodom , razvija ispupčenja i postane iskrivljena . Izgradnja web Znanje preporuča mekog drveta , kao što su jele , bora i smreke jer su ekonomski , lagan i jednostavan za rad. Drvo oblici su lako napraviti i lako prilagoditi bilo kojem obliku , no što ih ima puno vremena za velike zgrade . Kad se beton postaviti , oblici su uklonjene , a može se ponovno koristiti barem nekoliko puta .

Metal Uokvirivanje

Metalni moduli , obično izrađena od čelika ili aluminija , izrađuju se i brzo može biti sklopljen koristeći isječke, igle ili vijaka , čime se štedi vrijeme na gradilištu . Metal kadriranje također je uklonjena nakon konkretnim setovima i mogu se koristiti mnogo više puta od drva oblika prije nego što trebaju biti zamijenjen .
IZO konkretnih oblika

Izolacijski konkretni oblici sastoje se od teške uvjete , ali lagana , pjena blokovi koji blokade pomoću Rebar da se formira struktura s dvije strane pjene i šuplje središte za izlio beton . Obrasci ostati na mjestu , tako da zidovi imaju izolaciju ugrađen u njih i imaju visoku toplinsku otpornost , obično s R -vrijednosti iznad R - 17 , prema US Department of Energy . ( R -vrijednosti sumjerilo izolacijskih sposobnosti materijala. ) Zidovi su također jaka i može tolerirati jake vjetrove i ekstremne temperature .

Razmatranja

Drugi , relativno nova , tip forme za izlijevanje betonskih zidova je višekratnu upotrebu plastičnih oplata . Ti sustavi su međusobno povezani te se modularan , a oni su lagani , lako sastaviti , jaka i višekratnu upotrebu . Plastika koštati manje od metala i jače od drva . Plastika se također može koristiti mnogo više puta od drva , uštedu prirodnih resursa , a radi posebno dobro za masovno stambenih projekata , osobito kada je trošak faktor .

Kako instalirati pet centimetara stiropora žbuke na zid bloka

Instaliranje stiropor i štukature na blok zid jeprojekt možete napraviti potpuno sami. Dodavanje žičane mreže na vrhu stiropora ploča podržava i drži mokru žbuke na zid , tako što se suši u ravnomjernom sloju . Ovaj proces čini blok zid izgleda kao d

Více >