# >> Dom i vrt >  >> Furniture >> Kreveti >>

Sofabed vs futon

Ako trebate komad namještaja koji može dati za sjedenje , kao i dodatni mjesto za spavanje za goste , imate više opcija nego što možda mislite . Jedna mogućnost jekauč na razvlačenje , koji jekauč s madracem presavijeni unutar jastucima , ilikabriolet kauč s rukama i leđima koji se mogu preklopiti u ravnu krevet . Druga opcija bi bilafuton ,japanski madrac koji , ako se nalazi na preklop okvira , također možete odustati van u krevetu . Postoji nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru između njih , uključujući i koliko ste spremni potrošiti i svoj osobni stil uređenja . Comfort

prva stvar koju treba uzeti u obzir kako udobnanamještaj će biti kao ležaj i kao kauč , tako da uvijek biste trebali provjeriti razinu udobnosti namještaja u oba oblika . Mnogi ljudi smatraju futon madraca da se vrlo ugodno , ali drugi misle da su previše teško za spavanje jer su tanki madrac . Sofa kreveta obično su izrađene od debele namještaja pjene , tako da oni mogu biti mekši od futon madrac . Ako ćete koristiti svoj ​​kauč na razvlačenje više kao kauč nego krevet , također treba obratiti pažnju na to kako ugodno je za opuštanje i odmaranje , a ne spava .
Cijena

Futons su općenito više nego pristupačne konvertibilnih kauča ili sofa kreveta , ali kao i kod bilo koje vrste namještaja , da dobijete ono što plaćate . Ako razmišljate o spavanje na futon više nego koristeći ga kao kauč , onda želite da biste dobili veću kvalitetu ( i veće cijene ) madrac , s pjenom umetcima i drugim značajkama udobnosti . Sofa kreveta može biti skuplji od futons , jer često su izrađene sa high - end namještaja pjene i modnih tkanina .

Style

Futon kreveta i stane s japanskim - nadahnut , eko -friendly i moderan dekor stilova . Na razvlačenje, koji se nazivaju konvertibilnih kauča , sumoderna vrsta namještaja , i kao takvi, oni se vrlo dobro uklapaju s modernom stilu kuće . Za više tradicionalnim ili Victorian - nadahnut dekor ,sofa na rasklapanje ispunjen jastucima ili tradicionalnom kaučem koji ima madrac koji se preklapa natrag u jastuke mogli pružiti bolji pogled .

Jednostavnost korištenja

Drugi obzir pri odabiru između kaučem na razvlačenje ili futon je kako je lakonamještaj je zamjena s kauča na razvlačenje . Mnogi futon okviri zahtijevaju dvije osobe za podizanje i povucite okvir u ravnu poziciju za spavanje . Kabriolet kauč može biti lakše preklopiti u ležaj , jer su ruke i natrag u kauč jednostavno moraju se preselili u stan položaju . Odvija se madrac od tradicionalnog kaučem mogu također biti složeniji od bilo futon ili modernog kabriolet kauču .

Kako izgraditi Bed gluho u zid

niše u zidu prostorije često dokazati smetnja kad uređenje krevet namještaj , ali izgradnji krevet kutak u zid optimizira prostor , oslobađajući na podu aktivnosti ili namještaja . U mnogim sobama , ormari strše iz zida , ostavljajući stanku , koja j

Více >