Home & Garden >> Dom i vrt >> Furniture >> stolovi >> Content

Stilovi antičkih stolovi

Od dodatnih polica u svoj ​​studij da se vrijedan alat za pisama ,stol jevažan dio namještaja . Iz tog razloga , bilo je mnogo različitih stilova stolovi kroz povijest , osobito u Americi , Francuskoj i Engleskoj , a svaka zemlja obično ima svoje stilove . Amerika Screenshot Screenshot

Američki antički stilovi su ograničene , zbog relativno kasno kolonizaciju zemlje . Dok mnogi američki stolovi i namještaj imaju međunarodne utjecaje , oni uglavnom prate engleski stil , ipak, uz nekoliko varijacija . Američki stolovi ogledalo engleske stilove Pilgrim , William i Mary , kraljice Anne , Chippendale , Federal, carstva i Victorian .

Prema američkom antikviteti referentne stranice CILSS Antikviteti , Pilgrim - style stolovi su obično teški i jednostavna , s uklesan reljefe služe kao primarni ornamentike . William - a - Mary razdoblje stolovi su više ukrasne , često sa lakovima i detaljni letvice . Queen - Anne stolovi su još precizniji i gotovo uvijek imaju lak i rezbarijama .

Chippendale stolovi odražavaju kineski teme i obično značajka svitke i pandža stopala . Federalni dizajn značajke stolovi s grčkim i rimskim motivima , čistim rubovima , i rezbarije predmeta kao što su cornucopias , orlova i štitovi . Empire stolovi su veliki i raskošan , ali funkcionalan . Victorian stolovi sportske mnogi letvice , okrenuo noge , a teška dizajn .
Engleski

Englezi imaju složenu , dugotrajnu liniju stilova koji odražavaju njihove promjene u monarhiji , religija , materijali i društvene vrijednosti . Od kraja renesanse kolonijalnim razdobljima , Engleski antički stilovi uključuju Tudor , elizabetanski , Jakobinski , Commonwealth , restauracije, William i Mary , Queen Anne , gruzijski , Regency, Victorian , Edwardian , i kolonijalne .

Tudor - stil stolovi su izrađeni za nametanje i gotovo uvijek od masivnog hrasta . Elizabetanskih stolovi , naprotiv , jako su urezana i ukrasno . Jakobinski - style stolovi imaju više organiziranih ukras i odlučan nedostatak stranih utjecaja . Commonwealtha stolovi , međutim , zbog puritanskog utjecaja , čvrsti su i strog , ali ipak rafinirana . Restauracija - style stolovi su više ukrasne i imaju eri je zajednička povijene noge . Poput svojih američkih kolega , William - a - Mary i Queen Anne stilu stolovi su lakirane i liberalni s oblikom i rezbarijama . Gruzijski stilu stolovi su slične , ali još ekstremnijim u težine i ornamentike . Regency stilu stolovi , jednostavnija linija i manjom težinom , s egzotičnim motivima poput Sfinge .

Victorian dizajn , kao i njegov američki kolega , istaknuta teške stolovi , kao iuporaba željeza . Edwardian - style stolovi , imaju osjetljive linije i ženstveno strukturu , često s lisnatim motivima . Konačno , Colonial style- stolovi , odgovara s federalnim stolovi u Americi , zadržati čiste linije , ali uvesti više grčkih i rimskim utjecajima .
Francuski

Francuska , poznat po svojoj umjetnosti , je imao nevjerojatne razlike u stilu . Njihova imena , prije svega na temelju monarha , olakšavaju stavite svoje vrijeme periods.Style imena su renesansni , Louis XIII , barokna ( također poznat kao Louis XIV ) , Regence , Rokoko ( također poznat kao Louis XV ) , neoklasične , Directoire , Empire , Obnova , Louis Philippe , i Art Nouveau .

definiranja znak renesansne stilu stolovi su trnovit obrtništva i motivi koji imaju obline . Louis XIII - style stolovi su slični , a obično imaju ebanovina drva . Barokni stolovi često imaju mesinga i kornjačin oklop umetak i okićen linije i veličinu . Regence stolovi su poznati po svojoj asimetričnog rezbarijama i djela , kao i korištenje pozlati . Rokoko - style stolovi su detaljne , s vitkim , cabriole noge i fin letvice .

Neoklasične stilu stolovi, odnosno poznati kao federalnih i Colonial u Americi i Engleskoj , dijelirimski i Grk motivi , kao i opsežnu rezbarije . Directoire stolovi su tradicionalno suzdržaniji , ali imaju i egipatske motive . Empire - era stolovi imaju opsežne rimske teme i slovo N , koja se zalaže za Napoleona , prema online resursa FurnitureStyles.net .

Obnova razdoblje stolovi su manji i jednostavniji , s kontrastnim tonovima drva kao primarni ukras . Louis Philippe stolovi ističu se katedrala utjecaja i tamnije šume . Konačno , secesije stolovi su nježni i ženstveno .


od:http://vrt.98905.com/furniture/desks/1016035208.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.