Home & Garden >> Dom i vrt >> Furniture >> Dnevni boravak Namještaj >> Content

Ljepilo uklanjanje iz tapecirani namještaj

Čitaj brzo, ako čitate ovo i bave svježe ljepilo mrlja na tapeciranog namještaja - jer vrijeme je u sustini . Trebate odrediti odmah kakvu tkaninu tapetara svoj ​​namještaj i kakvu vrstu ljepila završio na presvlakama . Provjerite etiketu tkanina skrbi na presvlakama će vas voditi , i nema toga nastaviti sustavno i odmah , ali pažljivo . Vlažnom krpom uklanjanje

Ljepila rade najbolje kada odgovara na zadatak pri ruci u smislu obvezujuće zajedno materijale . Slično tome , uklanjanje ljepila zahtijeva podudaranje svoju tehniku ​​i materijale o vrsti ljepila se koristi . Dobar broj tradicionalnih i suvremenih ljepila oslanjaju na prirodnim materijalima koji otvrdne kao što su suha . Takovlažnu krpu namoči hladno - Ne toplom ili vrućom vodom - primjenjuje odmah može raditi i za uklanjanje ljepila , kao što su bijelo ljepilo , žuta ljepilo za drvo , tamno ljepilo za drvo , tip II i tip III ljepilo za drvo , kao i obloge ljepila i skrivati ​​ljepilo . Imate prozor pet do 10 minuta s tim ljepila prvo izbrisat većinu ljepilo off s preklopljenim papirnatim ručnikom , a zatim nježno utapkajte off ostatak čistom vlažnom krpom .
Aceton uklanjanje

Specijalizirane ljepila ne odgovaraju rekonstitucije s vodom i zahtijevaju drugačiji takt . Ano - akrilat ljepilo , prodaju kao ludi ljepila ili super ljepilo , i epoksi smole zahtijevaju aceton za uklanjanje s presvlakama . Potencijal snag : cijano - akrilat postavlja se u 30 do 60 sekundi . Ako ne možete uzeti brzo pomaknite prstima na ovom brzo postavljanje ljepila s acetonom na krpe , što bi mogao biti strpljivo - i uzaludno - brisala okorjelog ljepilo s vatom dibbed u aceton
.
acetat presvlake

problem s uklanjanjem cijano - akrilat ljepilo s acetonom je da riskirate rastapa presvlake sklopio s acetat tkanine u plastičnu pulpe , napominje Smithsonian muzej za očuvanje Institut . Acetata tkanina podsjeća imitacija svile i ima sjajan izgled i skliski teksture, nije vjerojatno da će se naći na teškoj svakodnevnom namještaja . Ako niste sigurni je li vaš tkanina acetat , probati neki aceton na rub ili sa stražnje strane tapeciranog namještaja .
Mineralni Duhovi uklanjanje

poliuretana ljepilo , prodaje se kao gorila ljepila ili PL ljepilo , može se ukloniti u roku od 20 minuta pomoću mineralnih duhove dok je mokra , napominje arhitektonsko konzervator Steve Jordan je u " staroj kući Journal . " S obzirom da je ova vrsta ljepila je još teže ukloniti nego cijanosilana akrilat , sprečavanje dobivanja poliuretanska ljepila na presvlakama je očitonajbolji lijek . Vaš jedini izbor za uklanjanje poliuretanska ljepila od tapeciranog namještaja je koristiti oštar kit nož ili single- edged žilet da pažljivo zafrkavati suhe ljepilo off presvlaka vlakna .


od:http://vrt.98905.com/furniture/living-room-furniture/1016001946.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.