Home & Garden >> Dom i vrt >> Furniture >> madraci >> Content

Jesu li Silverfish na moju madrac

? Mnogispavač probudio usred noći kako bi dobili čašu vode , pali svjetlo i špijunirao kukca na svom krevetu . Često , to jeotvoreno pitanje što je to upravo ono koje je insekt . Mnogi su lako prepoznati , ali neki nisu . Silverfish su često u tom teško - to- identificirati kategoriji . I oni samo mogu se naći na vašem madracu noću , jer oni vole jesti i pamuk i lan. Silverfish

rod i vrsta naziv Silverfish je " Lepisma saccharina . " To je djelomično je izvedena iz kukca ljubavi šećera i škroba ( mislim " saharina " ) . Silverfish također poznat kao fishmoth ili paramite . Njegov zajednički naziv je dijelom zbog svoje srebrno svijetlo - sivo- plave boje . Osim toga , to je pronašao prilično puno u cijelom svijetu , uključujući i Sjevernoj Americi i Europi . Ako vidite jedan na vašem madracu , na umu svoje ribe poput pokreta kao što scurries daleko od vas .
Opis

Silverfish su noćne insekte , u rasponu duljine od oko pola inča do gotovoinča . Oni su također izdužena i prezentirati ravnomjeran izgled,bolje da se u tamnim uskim mjestima . Svi silverfish prikaz tri dodacima na vrhu njihov abdomen pod nazivom " cerci " ( " gospodine kai " ) . Jedan je paralelno s tijelom , dok je jedan suočava lijevo idrugi desno . Dvije duge antene strše iz glave insekata . Imaju dvije složene oči i oni su bez krila .
Dijeta

Silverfish vole ugljikohidrata , što znači da samo o bilo šećera ili škroba . To znači da ćete ručati na pravedan o išta što bi moglo uključivati ​​one tvari , uključujući mnoge različite vrste ljepila . Tepisi , kosa , perut , kava i odjeća često ih privlače . Oni čak ćete ručati na pamuk i lan , što je razlog zašto često ćete ih naći oko madraca . Čak kože i sintetičkih vlakana poput najlona nisu sigurni od njih , ako su dovoljno gladni .
Staništa

Silverfish su se prilagodili vole vlažne, vlažnim područjima većina od svega . U domovima , oni obično su pronađena u podrumima, tavanima i ormarima . Međutim , bilo gdje gdje mogu slobodno lutaju u večernjim satima , kao što su spavaće sobe , neće biti atraktivan za njih . Ta mjesta su tamno a tu je siguran da će kosa , pamuk , a možda čak i perut blizini . Vlažan ili mokar ručnik i odjeća redovito ostavili u spavaćoj sobi također može biti privlačna Silverfish .

Razmatranja

Srećom , silverfish nisu bolest nosi i oni govore kukaca štetočina . Oni će , međutim , troše ništa da žalbe na njih i mogu jesti rupe u madraci , jastuci i jastučnice , ako je to dopušteno . Biološki predatori ovih kukaca su zajednički dom pauka te stonoge . Prirodni mjere kontrole uključuju korištenje citrusa sprejevima . Silverfish naći citrusa mirisi vrlo odbojna . Dijatomejska zemlja prah , koji je sredstvo za sušenje , i ubija ih putem dehidracije . Samo ga posuti gdje god misliš da oni šetati .


od:http://vrt.98905.com/furniture/mattresses/1016002226.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.