Jeste peruanski ljiljani Otrovne Cvijeće za Cats

?Peruanski ljiljan ( . Alstroemeria spp. ) rod sadrži mnoge cvjetnice zeljaste višegodišnje vrste koje su sadržanu u svježem buketi cvijeća i uzgaja u vrtu za njihov šareni , cvjeta i uske , straplike lišća . Iako ni približno otrovni za mačke kao mnogi članovi istinske ljiljan ( Lilium spp. . ) I daylily ( Hemerocallis spp. . ) Rodova , peruanski ljiljani mogu izazvati blage simptome trovanja ako se proguta . Biljka je jednogodišnja zime sve do US Department of Agriculture zoni 7 . Trovanje

peruanski ljiljan može biti blago otrovni za mačke , ako se proguta, u skladu s besplatnim Poison Helpline . Svi dijelovi biljke su potencijalno toksične , uključujući cvijeće, lišće, stabljike i pelud . Peruanski ljiljani sadrže oxalate kristala koje mogu biti iritantan da tkiva u ustima, jezikom , ždrijela i jednjaka . To može izazvati iritaciju manje slinjenje . Mirovni ljiljani ( Spathiphyllum spp. .) I calla ljiljane ( Zantedeschia ) mogu izazvati slične simptome trovanja ako se proguta .
Ostali Ljiljani

Mnogi LILIUM i Hemerocallis vrste, kao što su tigra ljiljani ( Lilium tigrinum ) i Uskrs ljiljani ( Lilium longiflorum ) , su izuzetno otrovne za mačke. Simptomi trovanja obično se pojavljuju u roku od šest do 12 sati nakon izlaganja , a može uključivati ​​povraćanje, gubitak apetita , dehidracija i letargija . Bez liječenja , simptomi se mogu pogoršati uključiti nenormalan mokrenje , pitke vode nisu niti piti velike količine vode , dezorijentiranost , podrhtavanje i napadaje . Oštećenje bubrega može se javiti u manje od 24 sati, a može biti kobno .
Liječenje

Ako je vaša mačka proguta bilo koju vrstu ljiljana , kontaktirajte vaš veterinar ili nazovite ASPCA Animal Poison Control Center na 888-426-4435 . ASPCA može naplatiti naknadu za konzultacije . Ako je vaša mačka proguta vrlo otrovne ljiljana vrsta ,Pet Poison Hotline navodi da je vaš veterinar će dezinficirati svoju mačku izazivanjem povraćanja ili davanje lijekova , kao što su aktivni ugljen , koji se veže na otrov u želucu i crijevima . Intravenske tekućine i ispitivanja bubrega može također biti potrebno . Prije vaša mačka leži , to je veća njegova šanse za potpuni oporavak .

Razmatranja

peruanski ljiljani također su otrovni za ljude , prema državnom sveučilištu North Carolina . Svi dijelovi peruanski ljiljani sadrže otrovne glikozide koji mogu izazvati iritaciju kože simptome poput pukotina, žuljeva , kraste i svrab . To može biti posebno opasno akobiljka sok dospije u oči . North Carolina State University opisuje iritaciju kože kao teške. Ako imate pitanja u vezi peruanski ljiljan trovanja u ljudi , kontaktirajte Američka udruga za kontrolu otrova centara besplatno Poison Pomoć Line na 1-800-222-1222 .

Kako poslati cvjetnih lukovica

Slanje svoje cvjetnih lukovica u poštu je nije teško , pod uvjetom da ih pripremi ispravno i napravitiizlet što je moguće kraće . Cvjetne lukovice su osjetljivi na promjene u temperaturi i vlažnosti zraka , koje će biti izložene u mail . Oni također

Více >