Razmnožavanje Jasminum polyanthum

evergreen loze koja se brzo otimati do ograde ili pergolom skrivati ​​ili poboljšanje pogled jevrijedan krajolik alat . Dodaj intenzivno mirisne, atraktivne cvjeta u vrijeme kada nije puno ostalo se događa u vrtu , a ružičasta jasmin ( Jasminum polyanthum ) mogao postati vaš go - vinariji kada jeprostor u vrtu treba brzo prikrivanje . Kada je potrebno više od biljke , razmnožavanje jepovjetarac . O Pink Jasmine

Također se zove zima jasmina , za rumenilo od zimskog cvjetanja , ružičasta jasmina je trajnica u US Department of Agriculture bilja srčanost zone 8 do 11 . Tolerira hladna prema dolje do 25 stupnjeva celzijusa , ali ne može biti evergreen u hladnijim uvjetima . Ako vaši su zime hladnije , ne morate se isključila ružičasti jasmin , samo ga posaditi u posudu koja se može overwintered u zatvorenom prostoru ili u području zaštićenom odnajgore od hladnoće . Pink jasmina ne raste brzo kao houseplant tijekom zimskih mjeseci u bilo kojoj zoni , iako stabljika može samo rasti do pola očekivane dužine 20 metara da dođu do kada sade u zemlju . Nakon što je svoj prvi val cvatu u kasnu zimu , ružičasta Jasmin cvijet isključite i preko ljeta .

Razmnožavanje Metode

Bilo da ga rasti na otvorenom tijekom cijele godine ili u lonac s zimskim zaštite , što može propagirati svoj ​​ružičasti jasmin na dva načina - kroz reznicama ili raslojavanje . Metoda koju odaberete ovisi o dobu godine i raspoloživog prostora . Reznice od ružičastog jasmina korijena najlakše iz reznica povodljiv novi rast preuzeo početkom ljeta s rastućim vrhovima loze . Navijali hormon prah može ubrzati navijali u vlažnom vermikulit ili hidroponska potting mix , kao što to možetemperatura tla između 65 i 75 F. raslojavanje zahtijeva raspetljao fleksibilan proizlaze iz tijela postrojenja u ranu jesen i zakopavanja stabljiku lagano na jednoj ili više leaf čvorovi uzduž svoje duljine . Žica krajolik pin ilistijena može osigurativino ostaje zakopana do korijenju biljaka . Indoors , možete pokopati duljine loze u jednom ili više lonce oko matične biljke . Držite lozu vlažna ; iu proljeće , rezati novo ukorijenjena biljka daleko od roditelja s oštrim , čistim jedrenjaka .
Post - Zakorjenjivanje Njega

možete lagano iskopati reznice iz njihovih zajednica loncima ili zemlju , ometanja korijeni što je manje moguće , kad vidite znakove novi rast . Potukorijenjene reznice da im rastu u posudama , sadnje ih na istoj razini kao što su bili kad navijamo , ili ih premjestiti na njihov stalni sadnog mjestu . Pink jasmina raste dobro u viseće plantaže , gdje loza može Trail , ili u velikim , teškim lonac koji može podržati male sjenice ili ukrasni obruč za vina na uvijati oko . Indoors biljke trebaju sunce s najmanje četiri sata izravnog sunca , ali oni su najbolji kad se provesti vrijeme na otvorenom u ljetnim mjesecima. Biljke koje rastu u tlu bi trebao biti u punom suncu na pjegav hladu i tla koja presušuje dobro . Sobne biljke treba držati na otvorenom u jesen dok su je proveo šest tjedana na temperaturi od 40 do 60 F , ili neće postaviti pupoljci cvatu .
Previše dobra stvar

Dok ne u službenom popisu invazivnih biljnih vrsta , ružičasti jasmin smatrabiljka paziti na područjima gdje je klima topla tijekom cijele godine . Vino može prestići druga područja i strukture , prema Havajima bioraznolikosti Information Network , a širi se ljudi kreću biljke okolo i raspolaganja prunings gdje mogu korijena. U bogatom tlu , čak i male fragmente biljaka može iskorijeniti i početak nove biljke . Odložite reznice u smeće ili u samom središtu aktivnog kompost Pile u toplo - vremenskim područjima ako ne namjeravate propagirati biljke . Držite utvrđene biljke dobro njegovan , uklanjanje ukorijenjene mladice rastu gdje ih ne žele .

Najviši cvijet u tropima

Najveći tropski cvijet inajveći cvijet na svijetu ,Titan Arum ( Amorphophallus titanum ) ječlan obitelji Araceae , uz Calla ljiljan i philodendrons . To je prvi put dokumentirano Odoardo Beccari , talijanski znanstvenik koji je putovao na Sumatri u 1

Více >