Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> cvijetna bašta >> Content

Da liPhlox cvijet All Summer

?Grčka riječ za " plamen ", Phlox živi do svoje ime sa sjajnim zaslonima boje tijekom njegove cvatnje sezone . Postoje dvije glavne obitelji floks : jedan koji uvlači i djeluje kao pokrovnost , a drugi da raste visok. Obje vrste širiti , ali se ne smatra invazivna , što ih čini velik za granice i vrt akcentima . Oni su višegodišnje i izdržljiv u USDA srčanost zonama 4-8 ; i , uz pravilnu njegu , oni se vraćaju ljeta, nakon ljeta . Nađi floks u rasadnicima u nijansama od bijele, ružičaste i lavande na Deep Purple , crvene , plave i narančaste . Creeping Phlox

Creeping Phlox cvjeta za otprilike šest tjedana u kasno proljeće i u prvom dijelu ljeta u svim zonama gdje razvija . Ona raste blizu tla , a vrlo postupno pretražuje i namazi . Za velike prostore , propagira biljka presađivanjem dijelova na području gdje želite da rastu floks ; ona kreće dovoljno sporo da se to može potrajati godinama ispuniti velikom prostoru .
Tall Floks

Uzgoj negdje od 10 inča do 4 metara visok , visok je Phlox ljetna biljka u cvatu . Dok nekoliko sorti može cvasti u rujnu najviše visok Floks cvjeta u srpnju i kolovozu . Istaknute iznimke suAstoria i Intensia Phlox , koji cvatu lijepo u kasnu jesen , pa čak i preko zime u vrlo blage klime . Astoria raste za oko 24 centimetara , a Intensia vrhovima oko 14 cm visok .
Problemi

Phlox je udario po nekoliko problema koji se inhibiraju cvatnje , kao što su crvi, pepelnice i raznih listova i matičnih blights . Sve ovo može spriječiti svoje cvijeće iz cvatnje , čak i ako oni ne ubije biljku . Rezanje biljku odnio u proljeće prije nove pojavljuje rasta može pomoći , ovisno o problemu . Inače , paziti ranim indikacije poput lišća spotova i biljaka koje se pojavljuju bolestan , i primijeniti odgovarajuću pesticida ili fungicida za problem .
Poticanje Bloom

Priuštite nikakve probleme našao sa svojim floks odmah zaštititi svoje tvornice cvatnje sezone . Komercijalni pesticidi i fungicidi mogu proširiti ili zaprašio na floks . Phlox uživati ​​vlasništvo stalno vlažne korijene , ali suho lišće . Hranjenje , bilo s dobrim komposta ili komercijalne gnojiva , također je važno za njihov uspjeh . Bez obzira na boju koju odaberete , mora se paziti da se mrtve glave u floks ( koji je , patiti off istekli cvjetovi ) da bi sadnice se vrate pod blijedo magenta .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/flower-garden/1016039985.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.