Div Amaranthus sjeme cvijeća

Zlatni div (Amaranthus hypochondriacus ) jedrevna , višenamjenski usjeva lako uzgaja iz sjemena . Ova biljka dosegne 6 do 7 metara visok i sportski zlatne ukrasno cvijeće s ptica - privlačenje sjemena . Cvjetovi su privlačne , alisama biljka ima vrijednost hrane . Listovi se mogu pari ili jesti sirovo u salatama , azrna high - protein može se melje u brašno , popped ili ljuskicama . Sadnja

Div amarant sjeme treba biti posađeno nakonprijetnja mraz je prošao u proljeće . Posijati sjeme 3/8 inča duboko u tlu koja je dosegla 70 stupnjeva F. prostor sjeme 4-8 inča apart . Klijanje traje 3-10 dan , a biljke potrajati 98 do 110 dana do zrele . Cijeli Sunce je preporučeno . Po dospijeću ,biljka ima zlatne stabljike i lišća koje donose nekoliko grama sjemena po biljci . Bijele sjemenke lako se bere i vrhli .
Povijest

Amaranth je nastao u Americi , te je narasla već tisućama godina . Naziv dolazi od grčke amarantos , što znači '' ne blijede '' te da se odnosi na dugovjeku boje cvijeća . Drevni Asteci u Meksiku porastao ogromnu poljoprivredna površina od amarant u 1400 . Biljka je uzgojen u cijeloj Srednjoj Americi , kao iu Indiji , Nepalu , Kini i istočnoj Africi . Američki agronomi počeo istraživati ​​amarant u 1970 . To je narasla na tržištu u SAD-u na temelju ograničene .
Prehrana

Prema Sveučilištu Wisconsin Extension , amarant ima veliku nutritivnu vrijednost , što je izazvalo interes za obrezivanje kao zdrave hrane . Zrno sadrži 12 do 17 posto proteina . To je malo zasićenih masti i bogata vlaknima i lizina , esencijalna aminokiselina većina žitarica nemaju ili imaju u malim količinama . Oko 40 proizvodi koji sadrže amarant kao sastojak su na policama u SAD-uamarant zrna može se samljeti u brašno za kruh , tjestenina , palačinke , žitarice, granola , keksi i ostali proizvodi .
Vrstama

dvije vrste amarant uzgajaju za žito u Sjedinjenim Američkim Državama su Amaranthus cruentus i Amaranthus hypochondriacus . Te self- sijačica se odnosi na zajednički vrt korov poznat kao crvena korijena štir ( Amarant retroflexus ) . Još jedan Amaranthus se uzgaja u cvjetnim vrtovima kaotoplo - vremenske godišnji . Amaranthus caudatus , također poznat kao crveni štir , je opuštene , kićanka poput cvijeća jednostavno dovoljno za početnike rasti . Druga vrsta , Amaranthus trobojnica , koja se uzgaja za svoje briljantne lišće i ukusne lišća .

Kako napraviti krivulje u cvjetnjaka

cvjetnjaka sa zaobljenim rubovima dodati interes i eleganciju u vašem vrtu. Dvije glavne vrste materijala su dostupni za održavanje zakrivljeni rub i spriječava vrt pobjegnu na travnjak i obrnuto . Metalni i plastični granična trake su jedna vrsta ,

Více >