Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> cvijetna bašta >> Content

Kad oploditi višegodišnja cvjetnjak

trajnica su biljke koje će rasti iz godine u godinu . Zeljaste trajnice umrijeti natrag u jesen i odrasti iz korijena opet u proljeće . Uz pravilnu njegu , oni mogu dodati ljepotu u svoj vrt već godinama . Sadnja

Dodaj gnojivo u tlo prije sadnje trajnica u proljeće . Ispitivanja tla će vam reći točno što vaš vrt treba . Ako niste učinili ispitivanja tla , University of Illinois Proširenje preporuča oko 2 kg. od 5-10-5 gnojiva po 100 četvornih metara cvijet krevet . Brojke pokazuju postotke dušika , fosfora i kalija u gnojivu .
Održavanje

nakon što jetrajnica cvjetnjak , oploditi u rano proljeće , ako je potrebno . North Carolina State University Extension preporuča ponoviti primjenu sredinom ljeta . Ako ispitivanja tla nisu dostupni , 2 do 3 kg. od 5-10-5 ili 10-10-10 gnojivo po 100 četvornih metara cvijet krevet u proljeće i 1 1 /2 do 2 kg. na 100 četvornih metara u ljeto preporuča .

razmatranja

Zalijevanje cvjetnjaka nakon gnojidbe će zadržati lišće od spaljivanja i činignojivo dostupne biljkama brže . Gnojidbu u jesen ne preporuča jer biljke morati ugasiti za zimu . Kada su u nedoumici , upotrijebite manje gnojiva , a ne više . Over - gnojidbe će rezultirati više rast lišće i eventualnopovećanje bolesti , a smanjuje cvijeće .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/flower-garden/1016040242.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.