Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Vrt Seeds >> Content

Najbolja tla za Počevši sadnicama

Počevši sjemena u zatvorenom prostoru mogu dati vrtlar head start na vegetacije . Nakon sadnice nicati , oni mogu držati u zatvorenom prostoru dok oni imaju nekoliko listova i razvili dobar sustav korijena , a zatim transplantirati u vrt nakon opasnosti od mraza je prošao . Odabir dobru mješavinu tla za klijanje sjemena može biti vrlo važno u postizanju uspjeha , prema Nacionalnoj Vrtlarstvo Udruge . Postoji nekoliko dobrih izbora , uključujući sterilne potting mix ili sintetike , mješavine tla - manje . Smjesu treba dopustiti dobru cirkulaciju zraka držeći adekvatnu vodu i to bi trebao sadržavati nekoliko mikroorganizme koji mogu izazvati bolest . Sterilni potting tla

jednostavan pristup s početkom sjeme je koristiti potting tla , dostupan u većini vrtnih centara . Odaberite potting tla koja je sterilizirana , kako bi se izbjeglo vjerojatnost organizama koji uzrokuju bolesti . Tla bi trebala biti lagano vlažna , ali ne kada je mokra sijanja sjemena , a sjeme treba biti stavljen ispod površine tla . Dopustitetla na suho malo prije zalijevanje , i koristiti raspršivanje tehniku ​​kako bi se izbjegle poplave sjeme .
Trgovački tla - manje Smjesa

Korištenje komercijalno dostupan tlo - manje mix jedobar izbor , prema web stranici Texas a & M -a za poljoprivrednu savjetodavnu službu . Ta smjesa se ​​prodaju po vrtnim centrima i bez mikroorganizama i sjeme korova ; oni također drže vlagu , dobro ocijedite , te su lagani . Međutim , oni su potpuno suha kada je kupljen i može biti teško hidratizirati . Dobar pristup je da se dodavanje vode u smjesu u plastičnu vrećicu , i miješanje i zatim se ostavi da se preko noći hidrat prije upotrebe . Napunite posude ili stanove s vlažnim mix , a zatim stavite sjeme tik ispod površine . Držite mix vlažna dok sjeme klijati .
Custom Smjesa

web Stručna služba navodi da jedom vrtlar može se lako napraviti prilagođeni smjesu za pokretanje sadnica . Pomiješajte jednu posudu povrtlarskih razreda vermikulit s jedne posudu tresetnica . Dodaj u tom 5 žlica. superfosfat kristali i 1 šalica standardni vrt gnojiva , primjerice5-10-10 ravnotežu . Ovi sastojci su dostupni u većini vrtnih centara . Dobro izmiješajte i dodajte malo vode kako bi se smanjili prašinu . Kad sadnju , dodajte dovoljno vode da bi dodatnomješavina ravnomjerno vlažna .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/garden-seeds/1016041299.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.