Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Vrt Statue >> Content

Povijest Goose travnjak ornamentima

Jedan Mother Goose pjesmica pita gusku gdje je zalutao . No pitanje postoji kao gdje plastike i betona guska travnjak ukrasi su zastranili ; oni su pohrlili u američkim prednjim metara od obale do obale u posljednjih 30 godina . Neki su prizemljili u osnovnim školama i uredima . Bolje pitanja u vezi ovog dugotrajnu hir briga odakle su došli , a kad su počeli odijevanja što su liječnici, maturalne kraljica, Drakule i Uskrsnog zeca . Počeci travnjak ornamentika

u članku za "The Vodič za Sjedinjene Države popularne kulture, " Fred EH Schroeder kaže da je dvorište ornamentika proteže se u starom Rimu . Amerika je počeo kopiranje travnjak ukras bogatih Europljana oko 1870 kao prednji dvorištima i travnjaci postali su uobičajeni među srednjom klasom . Na prijelazu stoljeća , whirligigs i jigsawed izrezima patka obitelji , tvorovima , vjetrenjače i basnoslovno umnožena likovi su dobivanjem zemlju . Izrezima od flaminga s čeličnim proljeće vratovima bile u modi tijekom 1920-ih , pretvarajući hot pink , trodimenzionalne plastične travnjak figure do 1960 .

Nostalgija za prošlošću rezultiralo iskazivanje zastarjelih objekata , kao što su kotači vagona , oruđe i limenke mlijeka . Do kraja Drugog svjetskog rata , "procvjetavanje junk ukrasa " pojavio u američkim dvorištima , uključujući wringer strojevi za pranje pretvorio u biljke i antička kade upended i sade u zemlju u obliku vjerskih špilje .
Podrijetlo Ukrasne gusaka

Schroeder ističe da konkretna travnjak guske počelo njihovo kretanje u mainstream američke kulture oko 1980 . njihova popularnost počela u Gornjoj Ohio River Valley , koji počinje u Pittsburgu , Pennsylvania , a proteže jug prema sjevernom Kentuckyju .

1995 članak u "The Chicago Sun Times " novinama također kaže da su guske se prvi put pojavio u 1980 . On identificira Kentucky kao rodno mjesto betonskog strani ukrasnim travnjak guska obitelji . Moždaideja za plastične travnjak guske izvaljenih na unije proizvode , Massachusetts tvrtke koja je plastične plamenciamerička ikona .

Dok" Chicago Sun Times " izjavio da jehir odijevanja guske vjerojatno započeo u Indiani i Illinoisu ,1998 " Chicago Tribune " članak predložio Ohio .
Goose Moda Boom

Do 1990 ,prodaja guščje mode je cvate u Srednji zapad , prema Chicago Sun Times . Reporter Judy Markey intervjuirali vlasnike konkretnim gusaka koji su kupili cijeli ormar u svojim kipovima , uključujući negligees i uvijača , kao i leopard - pjegavi bikinijima i sunčane naočale . Markey napomenuti da je ono što je prethodno biomali grad hir proširio na Južnu Loop u Chicagu, gdje je jedan vlasnik ispunjena tri zavoda ladice s guščjim odjeće .
Migracija Trend
< p > dobro odjeveni travnjak guske odselili u druge dijelove zemlje do ranih 1990-ih . 1993 članak iz "The Denver Post ", istaknuo je trend da se oblači u zvjerinjak plastičnih travnjak ukrasa , uključujući plastične svinja i obitelji flaminga kostimirani izgledati na jaslice .

Trend i dalje traju u Zapad gdje je odgegao iz dvorištu iu svakodnevnog svijeta , kao na primjer na plastične guske koje sada čuva recepciju jednog Colorado osnovne škole . Njegova uvijek razvija ormar donosi osmjehe na studente, osoblje i posjetitelje .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/garden-statues/1016003940.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.