Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Vrtni alati i pribor >> Content

Rešetkama vs Ulozi

Mnogi vrtno bilje najbolje raste uz podršku , uključujući i vinove loze , ukrasnog cvijeća i povrća nekim biljkama . Trellises i udjeli su dva od najčešćih izbora za podršku na raspolaganju . Oba imaju prednosti u vrtu . Odabir što neki to koristiti ovisi o potrebama biljke i svoje ciljeve za vrt krevet . Ukrasne Vrijednost

Općenito ,rešetka pruža ljepši strukturu u vrt od standardnog drveni kolac. Kovanog željeza i rešetkasti trellises su atraktivne i prije nego ih biljke pokriti , adrveni kolac ima minimalne estetske vrijednosti . Utilitaristički trellises , poput graha mreže , nemaju istu vrijednost kao ukrasno dekorativnih sorti . Ulozi prvenstveno pružiti ukrasne vrijednost samo ako su dobro kamuflirane unutar postrojenja , kao što su tanke žice udjele koriste za potporu peonies . To su sve, ali nevidljiva kadabiljka dosegne punu veličinu , tako da se ne natječu s postrojenja za ukrasne vrijednosti .
Plant Benefits

Neke biljke bolje rastu na rešetkama strukture , dok drugi zahtijevaju iskolčenja . Vines koje rastu šaljući hvataljke viticama ili likvidacije podršku općenito imaju više koristi od gore uzgoju sobi koje rešetkama . Biljke s uspravno proizlazi i teška voće ili cvijeće , ali ne prianja loze , obično zahtijevaju vezanje za jednu kocki . Ove biljke su rajčice, katastrofe i peonies . Ulog je potreban samo za podršku stabljiku i ne daju kupiti za biljke rasti prema gore .
Odabir Ulozi

Ulozi su najbolji u utilitarne vrtovima , kao što su biljna kreveta, gdje je prostor na premiju . Koristite ih prvenstveno s ne - penjanje biljaka pružiti dodatnu podršku akostručak je u opasnosti razbijanje ili pada. Ulozi također zauzimaju manje prostora nego rešetka strukture u povrtnjak , što ih činibolji izbor za neke loze povrćem poput graška i graha . Ulozi su inajmanje nametljiv opcija za podršku biljke u bujne ukrasnog kreveta gdjeokolnim lišće camouflages ulog .
OdabirTrellis

Koristite rešetka u područjima gdje ekran penjanje loze poželjna . Trellises raditi posebno dobro u blizini otvorenom sjedećih mjesta , gdje su pružili neki hlad i privatnost čak i kada biljke miruju . Trellises su ibolji izbor u većim povrtnjak kreveta gdje rastu cijeli red od povijuše . Trellises su obično stalne strukture , pa ih nemojte koristiti u krevetima gdje morate ukloniti strukture podrške svake godine .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/garden-tools-supplies/1016041755.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.