Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Vrtni alati i pribor >> Content

PVC vs aluminijske cijevi

Od sustava za navodnjavanje na zatvorenim rastućih okruženja i novi vodovod , cijevi pružiti brojne funkcije . PVC i aluminij čine dva materijala se obično koriste u cjevovodu . Svojstva tih materijala značajno razlikuju, tako da aplikacije za ove cijevi mogu varirati . PVC cijevi

PVC stoji za polivinil klorida . PVC smola stvrdne u obliku vrlo jak , vrlo čvrste plastike . Materijal dokazuje nepropustan vanjskim izvorima , što je popularna u aplikacijama koje zahtijevaju prijevoz čistu vodu , posebno kroz onečišćenim sredinama . Savitljivost PVC u obliku smole omogućava stvaranje cijevi različitih veličina i debljina , te spojeve i brtve izgrađen iz materijala . Zbog toga , cijeli sustavi cijevi se sastoje ništa osim PVC-a .
Aluminijska cijev

Aluminijska cijev je izrađena od metala istog imena . Aluminijske cijevi uglavnom predstavljaju legure , ili kompozita uključujući aluminija i drugih prirodnih elemenata . Ostali materijali koji se koriste u aluminijske legure cijevi su cink , mangan , magnezij, silicij i ugljen . Snaga i svojstva aluminijske cijevi malo varirati , ovisno o ostalim materijalima u leguri . Aluminij pripada skupini poznatoj kao obojenih metala - . One ne sadrži velike količine željeza
Koristi

PVC cijevi ima brojne koristi . U domaćim postavkama , to se obično koristi za transport vode kroz tlo i unutar kuće . U vrtu , PCV cjevovoda pojavljuje u sustave za navodnjavanje . Sveučilište u Maineu kooperativne preporuča izgradnja unutarnje rastuće stanice u potpunosti od PVC cijevi . Također možete izgraditi papak kuće, tip staklenika , s PVC cijevi . Aluminijska cijev pruža ograničenu dom ili vrt korištenje , a pojavljuje se najčešće u teškoj industriji . Oni koji koriste aluminijsku cijev uključuju ulje , papir i tekstilna i kemijska industrija .
Nekretnine

Aluminij ustaje i protiv izloženosti zraka i tla , iako je lako nagriza s redovito korištenje za vodu , ili kada se nalazi u mješovitom i srednje zemlje koja sadrži teške količine vlage i minerala . Zbog toga , aluminijski cjevasti daje ograničen broj korisnih aplikacija . PVC cijevi dokazuje otporan na koroziju od gotovo bilo koje vrste . U kombinaciji sa svojim nepropusnosti , ovo svojstvo čini PVC cijevi idealno pogodan za širok spektar koristi . PVC dokazuje općenito korisniji od aluminijske cijevi u kući ili vrtu postavku .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/garden-tools-supplies/1016041818.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.