Urea gnojiva analiza

Kada kupiti gnojivo , možda ćete primijetiti tri brojeve ispisane na vanjskoj strani vrećice - 5-10-5 , na primjer . Ova tri broja zoveanalizu gnojiva , a oni vam dati postotak po težini dušika , fosfora i kalija dostupnu iz proizvoda . Urea gnojiva ima vrlo visoku analizu . Urea

Urea jekemijski spoj s formulom ( NH2 ) 2 CO Kao što možete reći iz formule , ona uključuje ni fosfor , ni kalija , pa jedušik samo za gnojivo , osim ako se miješa s drugim gnojiva . Za dušičnih gnojiva , urea ima izvrsnu sadržaj dušika - 46 posto dušika po težini, koji je tiskan na vrećici kao 46-0-0 . Ovaj visoki analiza čini urea posebno atraktivna u usporedbi s drugim dušičnih gnojiva . Amonijev nitrat ima analizu 34-0-0 , dok je amonijev sulfat ima 21-0-0 .
Miješanje

Poljoprivrednici trebaju podnijeti ne samo dušik, ali kalij i fosfata , pa je tako urea često pomiješan s Monoammonium fosfata , koja ima analizu 11-52-0 , ili diamonijev fosfata , koja ima analizu 18-46-0 . Analiza dobivene smjese ovisi o količini ureje i kalij ili fosfor gnojiva . To je pametno uklopiti ureu s superfosfata jer urea će reagirati s njima za puštanje vode . Urea se također može miješati s amonijevog nitrata , iako to neće doprinijeti bilo kalija ili fosfora .
Kupnja mješavine

Ako kupujete komercijalni proizvod , često će sadržavati i druge sastojke , osim uree gnojiva kao dio smjese . To mogu , na primjer , sadrži hranjive tvari koje biljke trebaju u vrlo malim količinama , zajedno s punilima koji dajugnojiva željeni dosljednost i olakšavaju širenje . Analiza bračnog gnojiva ove vrste će biti vrlo različita od analize uree po sebi , jerurea je sada samodio ukupnog sadržaja .

Razmatranja

Urea je manje gust od ostalih gnojiva sastojcima poput Monoammonium fosfata , pa akognojiva primjenjuje s centrifugom ili sličnom opremom , sastojci mogu se širiti neravnomjerno , što je rezultiralo pruge obrascu rasta . U prošlosti , tekuća urea često se primjenjuje na poljima za istjecanje tornja , uzrokujućiproizvod se smrzavati jer je pao . Danas , ako ste kupiti čisti ureu , naći ćete ga u pravilu je prodan u granula . Urea otapa lako u vodi , naravno , jer je ipak pronašao u ljudskom urinu .

Kako Postavite Pull - početak mjerenja vremena na Briggs - Stratton

Briggs & Stratton je jedan od najpoznatijih proizvođača malih četiri motorna . Ovi motori dati snage crtajući smjese goriva i zraka u komoru za sagorijevanje preko usisni ventil tijekom dolje moždani udar od klipa . Mješavina je stisnut od strane uzl

Více >