Jeste zumbula Otrovne životinjama

? Cvijeće zajedničkih zumbula ( Hyacinthus orientalis ) otvorenih i dodati miris u vrtu kad malo drugi cvjeta . Zumbul žarulje , koje su jednogodišnja u američko Ministarstvo poljoprivrede ( USDA ) biljka srčanost zone 4 do 8 , proizvoditi različito obojene cvijeće i lišće spearlike , poznat kao krajolike, koji se pojavljuju u travnju . Ako imate znatiželjne kućni ljubimci ili neposlušnog stoke , međutim , brine s zumbula , pogotovo kada se spremati i sadnje lukovice . Ako vidite dokaz da je životinja pojela zumbula ili životinja izložaka određene simptome povezane s trovanjem zumbul, zatim potražiti veterinarska skrb za tu životinju odmah . Otrovne Dijelovi

zumbul žarulje sudio biljke najotrovnija životinja . Žarulje sadrže alkaloide koji može uzrokovati različite simptome u rasponu od blage do ozbiljne . Također , neki problemi su povezani s gutanjem nadzemnih dijelova zumbula tijekom vegetacije . Ti simptomi su blaži , međutim , zbog zumbul cvijeće, lišće i stabljike sadrže otrovne alkaloide u manje koncentriranim količinama .
Najčešći uzroci

teškim slučajevima trovanja hyacinth često događa kod pasa koji je iskopao samo - zasađene lukovice ili pronašao veliku vrećicu lukovice , prema internetskoj stranici PET otrovom za pomoć korisnicima u . Osim pasa, konja i mačke su osjetljivi na otrovanja zumbul, prema Američkog društva za sprečavanje okrutnosti prema životinjama . Spriječite druge životinje, osobito goveda i svinje , pristup zumbul žarulje , previše .

Simptomi trovanja

Znakovi da ježivotinja bila otrovana jede zumbul uključuju poremećaje u probavi , kao što su proljev i /ili stolicu s krvi , kao što je povraćanje ili pojavu mučnine . Slinjenje i zadihan su također povezani s trovanja hyacinth . Osim toga , trepet i opći umor ili malodušje može signalizirati zumbul gutanjem . Veterinar može otkriti druge uobičajene simptome , koji mogu uključivati ​​povećan broj otkucaja srca i povećanu disanje . Zajedno s tim simptomima ,otrovana životinja može imati problema s kožom ili manje želuca uzrujani , ako je pojeo malu količinu zumbul žarulja , lišće, stabljike ili cvijeća .
Alternativa Plant

Grožđe zumbul ( Muscari armeniacum ) je netoksičan za pse i mačke , a čini odgovarajuću alternativu zajedničkom zumbul . Kao zajednički zumbul , grožđa zumbul ježarulja biljka koja cvjeta u rano proljeće i ima trup lišće i mirisne cvjeta . Grožđe zumbul a cvjeta su plavkasto - ljubičasti i pojaviti se na low - raste stabljika . Isto kao što je zajednički zumbul , grožđa zumbul je jednogodišnja u USDA zone 4 do 8 . Grožđa zumbul ima dodatnu prednost da je više nego svestran zajedničkog zumbul . Dokpotonji raste dobro samo kad je izložen punom suncu , grožđa zumbul uspijeva u mjestu koje prima punu sunce djelomičnu sjenu i koristi se u oba rezanje i ukrasnih vrtova .

Jesti li Vretenca lišća drveća

?Dragonfly ( Odonata anisoptera ) jetrenirao mesojed na svakom stupnju svog životnog ciklusa . Izgrađen za brzinu ,Dragonfly brzo može pobjeći i nadmudriti svoj ​​plijen . Ima velike oči da bi se tražiti i pratiti kukce to lovi . Možda ćete vidjeti D

Více >