Kako Roots Grow & Imena Root dijelovi

Roots su jedan od glavnih krvožilnog sustava biljaka , uz izbojci, stabljike i lišća . Ovaj sustav osigurava ostatak biljke s vodom i otopljenih minerala neophodnih za pravilan rast . Do rupičanje dolje kroz tlo , biljke korijena dobiti dodatne vode i hranjivih tvari . Proces fotosinteze koji se javlja u lišću podržava rast i metabolizam u biljaka korijen sustava . Procesi rasta

rast korijena počinje čim sadnice klijati . Prvi korijen koji se pojavljuje nazivaprimarni korijen , s drugim korijenima u nastajanju iz ovog područja pod nazivom sekundarne korijeni . Nejasne dlaka na korijenju biljaka sadrže rast - kontrolne mehanizme koji omogućuju dlačice produžiti i kretati kroz tlo . Protein nazvan RHD2 na vrhu korijena dlake stvara self - pojačanje kemijski ciklus koji stimulira unos kalcija , koji je pak , proizvodi više RHD2 . Korijen dlake proizlaze iz epiderme tkiva i sadrže stanični zid , obrubljene citoplazmi i imaju vacuole sadrži stanica sok .
Root Savjet

Ovo područje se sastoji od korijena cap ,naprstak obliku ovojnica koja štiti korijen od oštećenja kao što gura svoj ​​put kroz tlo . Iza korijena savjet jemirna centar,regija neaktivnih stanica koje organizira obrasce primarnom rastu i zamjenjuje stanice iz meristem odmah iza njega . Meristem jepodručje brzog rasta , gdje stanice se stalno dijele da formiraju nove korijen dlake i drugih specijaliziranih tkiva , uključujući i stanice za sljedeći dio korijena , koji se zovepodručje istezanja . Unos vode kroz vakuolama osigurava sredstva za istezanje .
Mature Regija

Primarni korijen tkiva javljaju samo iza regiji brzog rasta . Roots postati deblji ovdje i ne daju povoda ne samo sekundarno , nego i tercijarne korijenima . Sidrenje biljka na terenu je jedna od osnovnih djelatnosti ovog područja . Specijalizirane stanice , uključujući i one koji čine korijen krvožilnih sustava , javljaju ovdje . Sve sekundarne i tercijarne korijene imaju svoje korijen dlake , korjenasto kape i strukture rasta . Zaštitni sloj pluta pokriva korijene u ovom području .
Unutarnja struktura

Pod epidermis su specijalizirane tkiva koje se primjenjuju na sve vrste korijena . To uključuje korteks , koji pohranjuje škrob i dozvoljava protok vode bez unošenja druge stanice korijena . Vaskularna tkiva , kao što su xylem i fhloem , transporta vode i hranjivih tvari do izboja , stabljike i lišća . Endodermis daje barijeru između korteksa i vaskularnog tkiva . Premaz zoveCasparian strip sprečava da voda curi između stanica , prisiljavajući ga da unesete stanica endoderme prije prolaska na vaskularne tkiva .

Korijenje

dvosupnica , biljke da imaju dvije sjeme lišće , imaju dugu glavni korijen ili taproot sustav iz kojeg manjih , bočni korijeni isplivati ​​. Taproots važni su prilagodbe za pronalaženje vode ili za pohranu , kao što su se u mrkvi ili repe . Monosupnica , biljke s jednim sjemena list , karakterizira vlaknastog korijenskog sustava . Adventivni korijene , koji formiraju na dijelovima biljke osim korijena sebe , također karakteriziraju monokotiledona .

Što učiniti kada se vaš sustav navodnjavanja Smrznuti & Rafala

? Automatizirani sustavi za navodnjavanje suspasitelj u ljetnoj vrućini , zalijevanje krajolik napora kako biljke mogu obala kroz valove vrućine neozlijeđen . U zimi , nema potrebe za navodnjavanje , alisustav treba pozornost kako bi se izbjegle štet

Více >