Jesti li Vretenca lišća drveća

?Dragonfly ( Odonata anisoptera ) jetrenirao mesojed na svakom stupnju svog životnog ciklusa . Izgrađen za brzinu ,Dragonfly brzo može pobjeći i nadmudriti svoj ​​plijen . Ima velike oči da bi se tražiti i pratiti kukce to lovi . Možda ćete vidjeti Dragonfly odmara na stablu lista ili druge biljke , ali to ne zanima u vegetaciji kao izvor hrane . Adult Dijeta

Odrasle vretenca jesti insekte . Oni su generalist hranilice , konzumiranje bilo mali kukac što nađu u izobilju . Neki vretenca , poput dragonhunter ( Hagenius brevistylus ) , dovoljno su veliki da ručati na drugim vretenca i velikih kukaca . Većina vretenca jedu komarci, muhe , komarce i leti mrava ili termita . Sklonost za konzumiranje insekata koji vrtlari smatraju štetnika bi vretenca dobrodošao dodatak dvorištima i vrtovima . Oni ne predstavljaju prijetnju na sve biljke ili na ljude , jer oni niti ugristi , niti ubod .

Dragonfly Nimfe

Vretenca provode većinu svog života, kao vodenih beskralježnjaka . Čak i kao nimfe , ovi kukci vrebaju na bilo koje životinje mogu uhvatiti i zadržati . Mayfly i caddis ličinki muha , vodenih crva , slatkovodne kozice i slične stvorenja su stol vozarina za vretenaca nimfe . U nedostatku anatomiju biti jaki plivači , Dragonfly nimfe su dobro opremljeni kako bi čistiti dna potocima i barama ili sonda vodene biljke u potrazi za plijenom .


Damselflies
Damselflies nalikuju vretenca .

Damselflies ( Odonata zygoptera ) su usko vezani za vretenca , i izgledaju vrlo slični njima . Jedna od razlika je u tome što , kada se odmara , damselflies obično drže svoja krila sa strane i iznad njihovih glava , dok vretenca zadržati svoja krila ravno u stranu . Kao vretenca , damselflies su brzi lovci koji vrebaju na manjim kukcima i muha . Damselflies se često nalaze u blizini vode , uključujući i oko dvorišna bare ili vode značajke .

Vretenca i biljke

Dok vretenca provode većinu svog vremena leti dok jurnjava insekata plijen , oni ponekad spustiti na lišće ili drugog dijela biljke . Ove slijetanje su često za odmor i za skeniranje okolicu za hranu . Vretenca također moglo pasti na list kako bi se troše ulov , pogotovo ako je plijen bioveliki kukaca . Budući da jedu mravi ,Dragonfly često čini brzi obrok mrava zauzimaju list . Mnogi od tih ponašanja nalikuju onima kukca proždiruće biljnog materijala nego kukci .

Vorherige Seite

Nächste Seite

? Koliko je velikPea Tree

Vrtlari s ograničenom prostoru , nema straha :Sibirski graška stablo ( Caragana arborescens ) je ovdje . Uzgoj na deminutiv visine od 20 metara ili manje , uz širenje oko 15 metara ,sibirski grašak stablo jeprilagodljiva listopadno drvo ili veliki gr

Více >