Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Uzgoj trava >> Content

Uređaj vs . Nonconditioning sijena od trava

trava sijeno sastoji se od trave i ostalih biljaka se koristi za hranjenje stoke . Budući da se često čini veliki dio prehrani krava , konja, ovaca i koza , učinkovita proizvodnja sijena je najvažnije za stočarske industrije . Nekoliko metode se koriste kako bi se osiguralo da se sijeno je jestiva i izobilju . Uređaj je jedna tehnika , ali postoje pro i kontra da ga koristi . Uređaj

uređaj jeproces sušenja sijena . Suho sijeno je važno da se poljoprivrednicima kojima je to potrebno za stoku . Vlaga može uništiti peludnu usjeva jer stvara okruženje za kalup i plijesni rastu , u biti truli sijena . Sušenje , dakle , smanjuje potencijalni gubitak sijena na ove gljive , što je posebno važno kad je sijeno je masovno proizvoditi . Jedan pljesnivi hrpa sijena može zaraziti druge serije , čija je cijena producenti novac .

Nonconditioning

Neki proizvođači sijeno odlučiti da ne uvjetuju svoje sijeno usjeve . Oni Bale sijena kao da dolazi iz polja , bez bilo koji od procesa koji su uključeni u uređaj . Nonconditioned sijeno ima kraći rok trajanja nego njegov kolega uvjetovani radi , jer to je više osjetljiv na gljivica i buba štete . Ipak , postoje neke prednosti ne uređaj sijena .

Up- front troškovima

Dvije glavne metode uređaj sijena su valjak tehnike i radne tehnike .

Obje tehnike uključuju korištenje specijalno dizajniran strojeva oštetitestabljikama bilja , tako da vlaga može pobjeći . Valjak tehnika koristi čelika ili gumeni valjci stisnuti ili savijatiproizlazi da se obitistabljike . Rezanje tehnika koristiti dodatne oštrice za rezanje sijena na više točaka , izlažućiproizlazi zraku . Strojevi, rezervni dijelovi , održavanje i radne snage potrebne za proizvodnju uvjetovana sijeno je glavni nedostaci za uređaj . Budući da nije uređajsijeno zahtijeva samo mali dio opreme i ljudstva , nonconditioned sijeno je jeftiniji za proizvodnju . Zbog nonconditioned sijeno ne ide kroz proces sušenja , ona je također dostupna prije i mogu zatražiti višu cijenu od kupaca koji ga koriste i odmah tako da ne morate brinuti o gubitku zbog gljivične infekcije .
< Br > potencijalnih gubitaka

uređaj i nonconditioning može imati potencijalne gubitke . Budući nonconditioned sijeno zadržava više vlage , to je sklona gljivičnim infekcijama ili plijesan , što je dovelo do lošeg hrpa sijena koje se ne može prodati . Uvjetovani sijeno smanjuje šanse da se to dogodi . Međutim ,proces uređaj potencijalno dovodi do gubitaka u sijeno usjeva . Uređaj se uglavnom radi u suradnji s košnju , a akokosilica radi prebrzo , sijeno je pao ili znatno oštećena . To također daje manju hrpa sijena .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/growing-grass/1016004455.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.