Companion Zoysia vs Zenit Zoysia

Tradicionalno , vrtlari uspostavljena Zoysia trave travnjake sadnjom grančice ili čepovi , ili valjanje travnjak . Kroz uzgojnih napora , unaprijeđene vrste su razvijeni kako bi se pouzdano počeo od sjemena , smanjujući troškove povezane sa stvaranjem Zoysia trave dvorište . Zenith i drug --- koji je preimenovan te je bolje danas poznat kao Compadre --- su dva od najboljih rangiranim Zoysia travnih sorti za uporabu na blagim zimskim regijama SAD-a , u američko Ministarstvo poljoprivrede Plant srčanost zona 5b kroz zona 11a . Sadnja Uvid

posijati sjeme oba Zenit i drug Zoysia trave po stopi od 1 do 2 kg. na 1.000 četvornih metara na tlu koje je obrađivali , zaradio glatka , malo tamped i oslobađanje od korova . Sve dok je vlažnost tla ostaje čak i konstantna , obje sorte mogu ispuniti stvoriti atraktivan , gustu travu u roku od jedne godine od sjetve . Zbog Zoysia trave su toplo- sezone biljke , posijati sjeme u midspring do početka ljeta za najbolji klijanje i uspostavljanje korijena prije početka prohladno temperaturama jeseni .

Kvalitete Sličnosti

oba Zenit i kućnih kultivara su malo grublja tekstura travnjaci odnosu na sorte Meyer, standard po kojem svi Zoysia trave porede . Zenith i drug i razviti gušći tepih zeleno lišće nego Meyer , što ih čini vrlo učinkovit u gušeći se i sprečavanje novih pošasti korova u travnjaku . Izgled oba Zenit i kućnih Zoysia trave travnjacima je slična i iz daljine , i naizgled lusher i , naravno, niža raste od Meyer . Zenit ima tendenciju da se razvijemalo više vertikalni rast u odnosu na drug , koji prikazuje više vodoravni rast plesti u među biljkama . Međutim , obje trave na kraju stvoriti jednako gust tepih .
Značajne razlike

Rame uz rame , kućnih Listovi sudublje, mat zelena , dok Zenith je boja jesvjetlija , satiny srednje žad zelena . Obje vrste mogu uzgajati u hladnijim zimskim područjima , kao što su zone 5b kroz Zone 7a , ali drug sklon zeleni se ranije u proljeće nego Zenit . U toplijim zimskim područja , i imaju tendenciju da se zeleni se istovremeno . Kad pohabani ili mismanaged , Zenith pomlađuje nešto bolji od Companion . Samo na mikroskopskom pregledu bimalo šire list noža --- samo 1/3 mm više --- napomenuti na Companion .
Održavanje Savjeti

kositi oba Zenith i kućnih Zoysia trava travnjaci na visini od 1 do 2 cm . Za najbolju bojanje , primjenjuju 1 £ dušika na 1000 četvornih metara u svakoj livadi . Iako su obje vrste pokazuju neke sušu , trebali navodnjavanje travnjaka dopuniti kiše održavati ravnomjerno vlažno tlo , posebice tijekom rastućih mjeseca travnja do prvih mrazeva u jesen . Prilikom košnje , nikada ne odrezati više od trećine ukupne visine trave . Na primjer , akoZoysia trave travnjak je 3 cm visok , odsječen ne više od 1 centimetar u tom slučaju košnju . Košnja previše biljke i rezanje to prekratko čini travnjak izgled browner ili yellower , a povećava vrućine i suše naprezanja .

Kako pripremiti crnini prostor za Soda

Instaliranje busenje na vrhu korova će rezultirati nezdravim rast trave . Weeds natjecati s SOD za sunčevu svjetlost , zrak i hranjive tvari u tlu . U stvari ,sadnja stranice mogu imati mnogo problema , ako nije došlo do priprema prije instaliranja b

Více >