# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Herb Garden >>

Kako Cut biljka vrt

sladak i opor miris bilja u ranim jutarnjim satima je samo jedan od mnogih prednosti biljka vrt . Kada vaše biljke su lisnato i splasnuti , vrijeme je za žetvu i uživati ​​plodove svoga rada . Izrežite svoje biljka na pravi način kako bi se dobili najbolji mogući proizvod . Koristite bilje za kuhanje , home lijekova ili prilogom . Uzgoj bilja nije teško , i rezanje svoj ​​vrt je jednako lako . Redovito rezanje je koristan i čuva vaše biljke rastu pun i zdrav . Upute Screenshot
1

Gledajte svoje bilje i čekati lisnatog pozornici . Cilj je do žetve svoj ​​biljka vrt čim Listovi su zreli i zdravi , ali prije nego što počne cvatnja . Kada počne cvatnja , lišće ima slabiji okus , te će biti manje korisna .
2

Izrežite bilje nakon vode na njima ne osuši , da li je rosa ili umjetno navodnjavanje .

3

Izrežite bilje na početku dana prije nego što je sunce vruće . Prema West Virginia University Extension , berbe bilja na taj način osigurava dobar sadržaj ulja .
4

Trgati ostavlja namjeravate loviti prstima kadabiljka dovoljno zreli da se potpuno prekriven lišćem , tako da one uzmete će biti zamijenjen novim rastom . Koristite male vrtlarske škare za rezanje držak lista , ako vam je draže rezanje .

Bilja koje rastu nisko na zemlju , kao što su peršin , narezane neposredno iznad razine tla ukloniti lišće . Nemojte skidati više od polovice lišće na tlo biljke poput peršina u jednom trenutku . ( REF 2 )

bilja bez lišća , rezati biljku u blizini baze stabljike sa škarama .
5

Izrežite bilje rano i često . Uklanjanje lišća od bilja će pomoći spriječiti rast cvijeća i pustiti da koristite svoje bilja na duže vremensko razdoblje . Ako oni rastu prebrzo i ne možete koristiti ih dovoljno brzo , a zatim žetve i suho bilje za buduće korištenje .

Vrste Bazilija

Bosiljak jebiljka koja se često koristi svježa i dodao u posljednji trenutak kuhanja . To se na kraju dodaje , jer toplina oduzima bosiljak svog okusa , kao i sušenje biljke . Ova biljka se često nalazi u sjevernoj talijanskoj kuhinji , kao iu kulina

Více >