# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> Herb Garden >>

Cilantro Sadnja Kompatibilnost

Companion sadnju nastoji iskoristiti prirodne odnos simbioze između biljaka , dok izbjegavanje uparivanja koje su u sukobu jedni s drugima . Cilantro Vjeruje se da je ne samo kompatibilan s većinom drugih vrtnih biljaka , ali da se zapravo koristi nekoliko biljaka , a uzrokuje probleme sa samo jedan . Companion sadnju odnosi temelje se prvenstveno na anegdotalnih dokaza i promatranja , a ne znanstvenim istraživanjima . To je rekao , isti odnosi su uočena i prijavljena za dugi niz godina od strane mnogih vrtlara . Cilantro Prednosti za druge biljke

Louise Riotte , autor pratilac sadnog vodiča " Mrkve Ljubav Tomatoes , " piše da cilantro poboljšava klijavost u anisa . Također se vjeruje da imaju koristi špinat, trstika i šparoge . Osim kućnih prednosti cilantro ,biljka raste web Naš biljka vrt izvještava da cilantro privlači korisne grabežljive insekte u vašem vrtu , uključujući tachinid muhe , ose i parasitoid hoverflies . Cilantro ima reputaciju vožnje lisne uši i biti otporan na samu lisne uši . Također se smatra da otjerati pauk grinja i krumpira bube .

Biljke korisne za cilantro

grašak, grah i anis su mislili da bude koristan za razvoj cilantro . Grašak i grah prerađuju dušik u tlo , što pogoduje sve lisnato bilje . Obostrano koristan odnos između anisa i cilantro je manje jasno , ali često promatraju .
Problem Biljke

Komorač i cilantro nikada ne bi trebao biti posađeno blizu jedni drugima . Cilantro usporava nastanak sjeme u komorača . Vrtlari koji prakticiraju pratilac sadnju ne čudi to što su komorač ne slaže s većinom sve što je u vrtu . To treba veliku kutak vrtu sve do sebe .
Cilantro Koristi

Mnogi meksička jela pojačan s nasjeckanim svježim cilantro lišće . Sadnja grah , zajedno sa svojim cilantro može pomoći zaokružuju svoj ​​Fiesta izbornik , uz povećanje proizvodnje cilantro . Korijander i cilantro odnose na iste biljke . U kulinarskom uporabu , korijander jesušena sjemena , a cilantro odnosi na svježe lišće .
Rast navika

Za svježe korištenja, biljnog cilantro svaka tri tjedna tijekom vegetacije sezone . Kadabiljka počne razvijati cvjetovi i sjeme glave , lišće zaustaviti u razvoju . Žetva svježe cilantro samo kao što je to potrebno , ona gubi svježi okus brzo u hladnjaku . Žetve korijandera sjemenke , omogućilobiljka ići sjemena . Izrežite kadaglava sjeme okreće od žute do svijetlo smeđe . Bundlestabljike i stavite naopako u papirnatoj vrećici , s vrha torbu okupili okostabljike i vezao . Objesite ih na toplo , suho za par tjedana . Sjeme se sazrijevaju i pada na dno vrećice . Sortiranje iz bilo stabljike i spremiti sjeme u staklenku .

Kako raste bilje za profit

Ako uživate u vrtu , a već rastu bilja ili su zainteresirani za događaj na taj način , uzgoj i prodaju ih može bitikorisno i profitabilno iskustvo . Tu jeveća potražnja za svježim začinskim biljem i većina ljudi će radije kupiti izravno od uzgajivača

Více >