# >> Dom i vrt >  >> Garden & Lawn >> travnjak Osnove >>

Može Pijesak spriječitiMuddy Travnjaci

? Muddy travnjaci su sve previše zajedničkog kada vlasnici biljka trave u područjima koja nemaju odgovarajuću drenažu . Iako pijesak nije dobar amandman opciju , druge metode mogu se koristiti da se oporavi problem blato . Nažalost , neke od tih metoda može uključivati ​​žrtvovanja travnjak za jednu godinu , atlo je fiksna . Uzrokujući Muddy Mess

Mud javlja zbog različitih razloga , ali to se svodi na problem s drenažom. Kada voda nema kamo otići , on miješa s vrha nekoliko centimetara od tla i rezultata u cijeli mnogo blata . Takva situacija se događa osobito kad ispusti tla slabo zbog svojih sastojaka ili u dvorištu ima točke stajaće vode koje nemaju mjesto za drenažu . Često blato rezultate kadabarijera sloj kao stijena ili čak pijesak je o samo jednom nogom ispod površine tla ; da zemlja jednostavno nije dovoljno duboko da pustite vodu da se ocijedi .
Dodavanje Pijesak NeRješenje

Neki ljudi zagovaraju instaliranja sportski tereni na pijesku baza jer pijesak postaje daleko manje blatnjav i teže nego tlo za vrijeme kišne sezone , a još uvijek compacts relativno dobro vrijeme suše . Pijesak , međutim , koristi se za velike, poslovnim područjima, a ne kućne travnjake , aproces uključuje pažljivo kultivirati trke na vrhu pijesak , ne dodajući pijesak već blatnjavom travnjaku . Nažalost ,kombinacija blata i pijeska rezultate u dosljednosti srodan betona . Iakosmjesu može zaustaviti dio problema blato , to zabranjuje odvodnje i više nego kad pijesak nije bio prisutan , što je rezultiralo u stajaće vode i šteti zdravlju trave .
Preusmjeravanje
vode

Drugi problem s muljem je da se ne veže dobro na tlo ispod njega . Dakle , tlo se može odnese kiše . Adresa blatnim patch figuring out kako preusmjeriti svoje prekomjerne vode . Pogotovo na donjem kraju nagnut dvorištu ili u sredini ravnu dvorištu , voda se može skupljati i oblik bazena koji se pretvorili u skliskom blatu nakon samo malo kiše . Umjesto da se voda za prikupljanje , daju u odvodni kanal pase voda može otrčati niz planinu , ili provjetriti vaš travnjak tako da voda teče u proizlaze male rupice na travnjak umjesto da stoji na vrhu travnjaku .

sijeva Load

najbolji način da se smanji blato je izmijeniti tlo s tvari kao što komposta ili stajskog gnojiva koje se uistinu povećava odvodnju i omogućuje vodu za filtriranje u zemlju . Nažalost , o izmjenama i dopunama tlo je teško u postojećem travnjaku . Proces može zahtijevati ukidanje ovogodišnjem travu , izrađivanjem glinenih posuda , koji uključuje nekoliko centimetara debeli sloj komposta s tla i ponovno rasti trava nakon kišne sezone . Dodavanje humusa također može pomoći akotravnjak ima podzemni sloj prepreke .

Zašto ne bi li trava raste Under My rogača

? Stablima rogača raste nativno u nekoliko regija na Mediteranu . Ceratonia siliqua jebotanički naziv za ovu zimzelena stabla koja proizvodi cvjetove i seedpods koji sadrže grah koristi za kulinarske svrhe . Iako stablima rogača može poboljšati krajo

Více >