Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> travnjak Osnove >> Content

Koliko Iron li trava Need

? S 5 posto zemljine kore od željeza , što može pitanje zašto željeza treba primijeniti na svoj travnjak . Sposobnost travnjak je koristiti željezo ovisi o nekoliko čimbenika, a uvelike se razlikuje zbog trave raznolikost i pH tla . Identificiranje željezne kloroze na travnjak će vam pomoći u određivanju ako je to potrebno željezne aplikacije . Koliko i što tip od željeza da se prijave na svoj travnjak može odgovoriti navodeći svoje vrstu trave i pH tla . Iron kloroze vs dušika nedostatak

Željezo je neophodno u stvaranju klorofila , koji pak igra ključnu ulogu u fotosintezi . Travnjak pate od željeza kloroze , ili zutu od lišća , može biti teško razlikovati od nedostatka dušika , koji se također pojavljuje kao zutu od lišća . Iron kloroze može dijagnosticirati pet ključnih simptoma . Prvo ,žutilo može pojaviti u mjestima ili pjegav mrljama , a nedostaci dušika obično se pojavljuju na velikoj površini . Drugo , željezo chlorsis prikazuje definitivno žutu boju , anedostatak dušika jesvijetlozelena . Treće ,žutilo lišća u željeza počinje na mlađe lišće i dušika na starije , donje lišće . Četvrti simptom u dijagnosticiranju željezne kloroze je stopa rasta . Nedostatak željeza neće umanjiti stopu rasta, nego dušiku . Najposlije,pomanjkanja željeza travnjak će zapravo postati još gore , ako se primjenjuje dušik . Ako je vaš travnjak dobiva tamnije zelena nakon primjene dušika , znate da su riješili problem .
Trava Tip

Identificiranje kakvu vrstu trave imate će vam pomoći u određivanju koliko željeza primjenjivati ​​. Toplo - sezona trava poput centipedegrass , bahligrass , bermudagrass , sv Austinegrass i zoysiagrass imaju tendenciju da se više osjetljiva na željeznim nedostataka . Cool - sezona trava uključuju ljulja , bluegrass i vlasulje . Cool - sezona trava uopće nisu toliko osjetljivi na željezne kloroze kao toplo - sezone trave , ali i dalje mogu imati problema u tlima s visokom pH .
Vrsta tla

Čak i uz adekvatnu količinu željeza u tlu , ako to nije u pravoj formi , tvoj trava neće moći apsorbirati kroz svoje korijene . Željezo se istaloži , ili postaječvrsta , u visokim pH tla . Visoke pH tla , također poznat kao alkalna tla , može se naći u sušnim , pustinjskim dijelovima zemlje i na visokim nadmorskim visinama . Ako raste toplo - sezona trava , kao što bermudagrass u visokoj pH tla , trebat će vam da se prijave više željeza na svoj travnjak od homeowner koji raste cool - sezona trava u kiselom tlu .

Iron gnojiva

Nakon što je utvrdila da je vaš travnjak pati od željezne kloroze , možete napraviti željeznu prijavu . Postoji nekoliko tipova željeznih gnojiva na raspolaganju, a potrebno je odabrati jedan na temelju svoje pH tla . Željezo dolazi u granulama ili tekućem obliku . Ako imate visok pH tla ,folijarna aplikacija će izbjeći odlazak kroz tlo i vezanje željeza . Postoje granulirani oblici željeza koji su helatno vezani na taloženje željeza u tlu i koje su prikladne za primjenu tla . Ako imate nizak pH , ili kiseli , tlo , postoje mnogi zrnati željeza formulacije koje će proizvode tamni zeleni travnjak svoje snove . Raspitajte se kod svog vrtić osoblje kako bi razgovarali o tome što tip od željeza je pravo za svoj dio zemlje .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-basics/1016043713.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.