Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> travnjak Osnove >> Content

Kada sam trebao oploditi Zoysia

? Zoysiagrass raste ispred i dvorištima u cijeloj južnoj SAD-u , a dostupan je u mnogim sorti i sorti . Poznavajući kada oploditi svoj ​​Zoysia travnjak uključuje nekoliko varijabli : klimu , dob travnjak , vrsta vrsta, vrstu tla , vrstu gnojiva i osobnih preferencija . Kuće ŽELJI bujne travnjake oploditi češće od onih koji su zainteresirani samo u niskim pokrovnost . Vegetacije

U hladnijim podnebljima , kao i južnog Missourija , kuće oploditi zoysiagrass travnjake od svibnja do kolovoza . Rano proljeće oplodnja se malo poboljšati travu , ali ne , na žalost , pomoći korov . Kasno oplodnja ometa trave ' sposobnost prilagodbe na zimske uvjete . U Floridi , gdje su temperature tople tijekom cijele godine , uzgajivači oploditi travu od veljače do studenog .

Frequency

kuće nanesite prvi gnojivo sezone otprilike dva tjedna nakon što je proljeća trava se na svom zelenom bojom . Četiri do šest više aplikacija primjenjuju tijekom ostatka vegetacije . Kuće koriste tekuća gnojiva bi češće aplikacije nego one koji koriste zrnate gnojiva . Sveučilište Florida vrtlarskim preporučuju da travnjaci dobiti ukupno 3-6 kg. od dušika na 1.000 četvornih metara tijekom cijele vegetacije . Sveučilište u Missouriju vrtlarskim sugeriraju 2 £ . dušika na 1.000 četvornih metara trave po vegetacije . Razlika je zbog djelomice u Missouri je kraće vegetacije , ali i drugi čimbenici , kao što su tip tla , odgovorni su za različita mišljenja .

Tla Testovi

Master vrtlari nadmoćno preporučujemo da kuće testirati svoje zemlje prije gnojidbe svoje travnjake . Jednostavan test tla štedi kuće , tko se može prijaviti netočne gnojiva u netočnih količinama , od nanošenja travnjak smrt . Ispitivanja tla izmjeriti količinu hranjivih tvari u tlu . Zoysia travnjaci zahtijevaju dušik, fosfor i kalij napredovati . Gnojiva formule popisati količine dušika , fosfora i kalija nalaze u njihovim mješavinama . Ako ste saznali vaš travnjak je niska u fosfora , možete odabrati mješavinu s visokim razinama fosfora . Često preporuča gnojiva formula za zoysiagrass je 16-4-8 , što značimješavina je 16 posto dušika , 4 posto fosfora i 8 posto kalija .

Razmatranja

prije primjene gnojiva na vaš Zoysia travnjak potvrditi datravnjak to treba . Zoysia je gusta raste trava postane smeđa , kada je potrebna voda . Nakon zali ,trave zelje gore. Pokušajte zalijevanje prije gnojidbe i preko oplodnja dovodi do nedosljedne gornjem rast , a povećava rizik od bolesti i korijena opekline .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-basics/1016044092.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.