Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> travnjak Osnove >> Content

Razlike između Evergreen i listopadnim šumama

< p > Ako ste zainteresirani za provesti više vremena na otvorenom , razmislite proučavajući područje terenu prirodne povijesti kao način da se poveća svoj ​​užitak i znanje o svijetu oko sebe . Jedan od temeljnih aspekata terenu prirodne povijesti jerazlika između šumskih ekosustava i okruženja , kao što su one tipizirani zimzelene ili listopadne šume . Screenshot klimatskih
< p > Što se tiče klime , bjelogorične šume nalaze se uglavnom u umjerena i tropskim područjima , a zimzelenim šumama , također poznat kao crnogorične šume , nalaze se u hladnijim podnebljima , kako u smislu širine i nadmorske visine . Crnogorične šume su više prilagođeni uvjetima oštrije u obliku manjih količina sunčeve svjetlosti , jačih vjetrova i hladnijim temperaturama . Bjelogorične šume nalaze se uglavnom u područjima koje su suočene s sezonske promjene kroz godinu , što objašnjava gubitak lišća u jesen i novi rast i pupoljaka u proljeće . U mnogim područjima u kojimaprevladava umjerena klima , mješovite - listopadnim šumama sadrže kombinaciju evergreena i listopadnog drveća .
Biljni Prilagodbe
< p > U svakom od dva šumskih vrsta , drveća i biljaka prilagoditi kako bi zadovoljili uvjete klime tog područja . Crnogorične zimzelena stabla obično imaju zaobljene igle za lišće i poslovnica obrazaca koji su u mogućnosti podržati težinu snijega tijekom zime . Mnogi zimzelena stabla Također proizvodimo biokemijsku antifriza tipa tvar koja pomaže u održavanju osnovnih životnih podržava funkcije u sub - niskim temperaturama . Listopadnog drveća imaju šire lišće i više klorofila nego zimzelenog drveća kako bi se uhvatiti što više sunčeve svjetlosti moguće tijekom tople sezone prije nego što oni gube svoje lišće tijekom zime . Listopadnog drveća su također mogli zapečatiti stare pupoljke zaštitni pokrov tijekom zime u borbi niskim temperaturama .
Tla
< p >Tlo u listopadnim šumama je posebno bogatiji i ima deblji sloj organskog nego borovom šumom . Otpalog lišća u listopadnim šumama se oborio , povratka više hranjivih tvari u tlu ; te hranjive tvari koriste druge biljke u te priče. Tipično , zbog listopadnim šumama, bogate zemlje , postoji nekoliko slojeva biljaka između glavne nadstrešnice i šumskom tlu . Međutim, u borovom šumom , iglica od zimzelenog drveća čine tankom platnu šumskom tlu . Iglice iz borovom stablu obično kisela , što za hranjivim tvarima siromašne zemlje . Kao rezultat toga , manje te priče biljke su u mogućnosti da rastu u borovom šumom .
Bioraznolikost
< p > Jedna od najvećih razlika između neke zimzelene i listopadne šume jekoličina pronađeno bioraznolikosti u listopadne okruženju . Nekoliko različitih vrsta sisavaca žive u listopadnim šumama ; to su orah i Acorn hranilice , biljojedi ili svejedi . Neki listopadna šuma regije, kao što su Velika dimi Planine u Sjevernoj Karolini i Tennesseeju , imaju neke od najbogatijih biološke raznolikosti biljaka , daždevnjaka i sluz plijesni u svijetu . S druge strane , manje životinje i manje vrste biljaka su u stanju preživjeti klimatske ekstreme sjevernim zimzelenim šumama . Te životinje su napravili posebne prilagodbe na hladnoću . Oni uključuju los , Caribou , sob , zečevi, vjeverice i predatora poput risa , Wolverine, Bobcat i vuka .

od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-basics/1016133633.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.