Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> travnjak Osnove >> Content

Uklanjanje madeža u travnjak i vrt

( . Scapanus spp ) < p > Madeži su male , kukaca koji jedu životinje koje se mogu kopati tunele površine po stopi od oko 18 metara na sat . To može dovesti do značajnog oštećenja kao madeži suza kroz vaš travnjak i vrt . Srećom , postoji nekoliko učinkovitih načina uklanjanja madeža i ograničiti štetu .
Opis pregled < p > Madeži stvoriti jazbinama u travnjacima i vrtovima u potrazi za hranom , uglavnom gliste , kukaca i drugih beskralježnjaka . Jazbinama stvaraju gomile i grebena u travnjacima i istjerati biljke u vrtovima . Madeži rijetko viđeni iznad zemlje . Međutim , ako uočite krtica iznad zemlje , vrlo je vjerojatno između 4 i 9 inča dugo . Krtica vjerojatno ima tamno sive ili smeđe krzno , ružičastu rep i ​​noge , i nema vidljivih uši .
Repelenata
< p > Neki ljudi zaklinju korištenje home lijekova , kao što su ajvarom sok , papar , porastao grane , ultrazvučnim uređajima , slomljena stakla , Bleach , ricinusovo ulje , naftalina , lužine i ljudske kose , otjerati krtice iz travnjak i vrt . Učinkovitost tih predmeta , međutim, ne podržava istraživanja . Štoviše , mnogi od tih predmeta može naškoditi divljači , domaće životinje i ljude . Postoji nekoliko komercijalnih repelenata dostupni kao dobro . Opet ,učinkovitost tih proizvoda ne podržava istraživanja .
Stupičarenju
< p >najučinkovitiji način za uklanjanje madeža iz svog travnjak i vrt kroz zarobljavanja . Postoji nekoliko različitih mol zamke na raspolaganju , uključujući harpun i škarastim - mol čeljusti zamke . Madeži su aktivni tijekom cijele godine . Međutim , hvatanje je najbolje učiniti u proljeće i jesen , pogotovo nakon duge kiše . Tijekom ljeta i zime , mola skrivati ​​dublje u tlu i na taj način su teže zamku . Mole zamke bi trebao biti postavljen u aktivnim jazbinama . Da bi se utvrdilo je liodređeni jazbina je aktivan , špilja u dijelu riti sa stopalom . Akojazbina je ponovno otvorena od 24 do 48 sati ,jazbina je aktivan . Prilikom postavljanja krtica zamku , budite sigurni da slijedite upute proizvođača . Štoviše , provjerite sa svojim lokalnim divljači odjela kako bi bili sigurni za hvatanje je pravni u vašoj državi .
Dodatne metode
< p > Za vrtovima , žičane mreže košare i žičane mreže dna u kreveta podignuta će vam pomoći spriječilo madeža od štetnih biljaka . Za travnjake , poplave i dimljenja mogu biti učinkovite . Konačno , dok se to neće riješiti krtica , zalijevanje travnjaka ispravno može smanjiti vidljive znakove krtica štete . Overwatering donosi krtice blizu površine , čineći tuneli više vidljiv .

od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-basics/1016133678.html
autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.