Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Travnjaci održavanje >> Content

Amonijev nitrat vs amonijev sulfat za travnjake

ružne smeđe mrlje i mrtve trave su problemi koji mogu utjecati na travnjak tretirana s pogrešne vrste gnojiva . Amonijev nitrat i amonijev sulfat su i brzo djeluju gnojiva s teškim koncentracija dušika za poticanje travnjake rasti brže . Amonij sulfata , međutim , također opskrbljuje sumpor . Kada se koristi na pogrešan način , bilo vrsta gnojiva može uzrokovati burnlike štete na travi . Amonijev nitrat

Amonijev nitrat je granulirana gnojiva koji daje biljke s teškim dozom dušika tijekom kratkog vremenskog razdoblja . Snabdijevanje svoj ​​travnjak dušikom potiče rast stabljike i lišća . Ovaj gnojiva opskrbljuje oko jednake količine dušika u amonijevom i nitrata oblicima da biljke mogu izvući iz tla odmah . Kombinacija tih kemikalija ograničavautjecati amonijeva nitrata na pH u odnosu na travnjacima amonij sulfata . Amonijev nitrat je koncentriran izvor dušika koji sadržava 34 posto dušika po težini .

Amonijev sulfat

travnjake koji su deficijentni u sumpora i dušika su najbolji kandidati za amonij sulfat . Dodavanje amonij sulfata kako bi se travnjak koja nedostaje sumpora daje dublje zelenu boju i deblji rast . Amonij sulfat se sastoji od bezvodnog amonijaka i sumporna kiselina , a sadrži 21 posto 24 posto dušika i sumpora po težini . Dušika u amonijevim sulfatom je sve u obliku amonijaka , što pridonosi njegovoj sklonosti da niži pH tla .
Širiti ga na , operite ga u
< p > amonijev nitrat i sulfat primjenjuju se na površini od postojećih travnjaka , a zatim zali u tlo . Najbolje vrijeme za korištenje tih gnojiva na travnjak je u proljeće ili jesen, ujutro odmah nakontravnjak osuši . Obje vrste gnojiva može spaliti vaš travnjak , ako dođe u dodir s mokrim lišćem . Nakon što ste nanijeli ove gnojiva , morate vode vaš travnjak oprati gnojivo off vlati trave i na tlu .
Soli, pH Opasnosti

Primjena amonijev nitrat ili sulfat na svoj travnjak povećava količinu soli u tlu i smanjuje pH vrijednost . Amonijev sulfat smanjuje pH u tlu više od amonijevog nitrata i ima nešto veći sadržaj soli . Primjena tešku dozu tih gnojiva tijekom vrućina može ograničiti sposobnost vašeg trave da se do vode , što uzrokuje to da se smeđa .

Uvjeta za primjenu

možete koristiti aplikaciju amonijeva nitrata potaknuti travu da regrow na travnjake koji razvijaju gole zakrpe nakon teškog oštećenja topline tijekom ljeta . Najbolje vrijeme za korištenje amonijev nitrat je vrijeme relativno hladnom vremenu u proljeće ili jesen, kada je vaš travnjak nije se isticao od suše ili visokim temperaturama . Amonijev sulfat također možete pružiti brzu poticaj u dušika , ali to nije prikladna za travnjake s niskom pH ili visoku razinu saliniteta . Najbolje koristiti za amonijevim sulfatom je gnojidba pješčane travnjaci koji nedostaju u oba dušika i sumpora .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-maintenance/1016004818.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.