Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Travnjaci održavanje >> Content

Solenoid Neuspjeh u prskalicu

Vatrogasni zavojnice suistiniti radni stroj od bilo kojeg sustava za navodnjavanje . Ovi mali uređaji dobivaju električni signal iz prskalica vremena . Kada se aktivira, to signal ovlasti mali klipom unutar solenoida . Klip deprimira dijafragmu unutar ventil , koji ispušta vakuum i omogućuje da protok vode u svoj sprinkler zoni . Ovi uređaji mogu slomiti , ali se lako zamijeniti odvijanjem stari i stavite novi solenoid . Spojna

žica za svitak mora sadržavati dva elementa raditi ispravno . Jedna žica , obično sadrži traku , mora biti povezan na zemlju univerzalni . U prizemlju je običnobijele žice . Drugi kraj magnetnog žice mora biti spojen na pozitivan kraj veze zone . Ovi pozitivni žice su boji , štolako prepoznati što je zona koja . Pogledajte vašem prskalica vremena vidjeti što žice predstavljaju Koji zone . Ako crvena žica spojen na zoni broj 1 , na primjer ,crveno žica predstavlja prvi solenoid na sustavu . Ako se žice prešao ili nije utemeljena ,elektromagnetski neće uspjeti .

Voda šteta

žica za solenoida je dizajniran da bude vodootporan . Međutim , žice su izloženi na priključne točke . To je najvažnije za pokrivanje tih veza u mast kapa . Te kape zapečatiti vezu s vodootpornim i ne provodi mast koja sprečava prodiranje vode u vezu . Čak ijedna kap vode na izloženim žice mogu napraviti kratki spoj na svitak . Kada se to dogodi ,cijela jedinica mora biti zamijenjen novim .
Mehanički kvar

Sve zavojnice su skloni mehanički kvar . Mali klip koji se nalazi unutar tijela solenoida pomiče gore i dolje svaki putprskalica koristi . To može dovesti do trošenja i habanja tijekom vremena , na kraju dovodi jedinicu na propast . Dotrajao elektromagnetski će i dalje držati leđa vode , međutim, i vi možete ručno upravljati zonu okretanjem ventila suprotnom od strane dok ne zamijenite oštećene jedinice .
Krhotine
< br >

Ponekad , komadići prljavštine , pijeska ili može postati podnesena unutar magnetnog mjestu priključenja na ventilu . Možete očistiti opstrukcijama odvijanjem solenoid i četkanje unutrašnjost klip i točke spajanja s četkom . Neke jedinice mogu također sadržavati prijenosni zaslon filter koji također treba brušenog out . Ovi komadi sve mora biti jasno svim krhotine radi ispravno .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-maintenance/1016044777.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.