Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Travnjaci održavanje >> Content

Trava navodnjavanje

Zalijevanje trave je što više o travnjaku izgledu kao svoje vitalnosti , jer je potrebno navodnjavanje trave zadržati travnjake od okretanja smeđe i ide spava . Ključ za dobivanjenajviše iz zalijevanje je naučiti sve što možete o svom travnjaku i njegove mikroklime . Kad na vodu

To je najbolje zalijevati travnjak bilo kasno navečer ili rano ujutro, nakon što rosa pala , prema Clemson Klinike za hortikulturu . Zalijevanje travnjaka koja je već bila mokra od rose će smanjiti svoje šanse za razvoj bolesti . Zalijevanje u sredini dana kada je vruće i vjetrovito otpad vodu , jer je 30 posto isparava uslijed topline .
Metode za zalijevanje

kuće mogu navodnjavati travnjak s in -zemlja sustava za navodnjavanje ili jedan od nekoliko vrsta crijeva - end prskalice . Dok skuplji ,u prizemlju sustav može biti ekonomičniji na duge staze , jer može se programirati da vode određeni dio krajolika za određeno vrijeme . Uz pravilnu uporabu i pravom tipu , trave navodnjavanja može postići s crijevom - end prskalica . Različite vrste prskalice dostupne su okretni , putovanja vrteći glavom , stacionarni i oscilirajući . Opće pravilo za bilo koju metodu je da vode duboko i rjeđe nego svaki dan za kratko vrijeme .
Koliko vode

količina vode potrebe travnjak ovisi o nekoliko čimbenika , uključujući vrstu trave , u sezoni i stanju na travnjaku . To će također ovisiti o vrsti sustava za navodnjavanje se koristi za primjenu u vodu . Tople sezona trave potrebno manje vode nego cool sezone trave . Sveučilište u Minnesoti Extension nudi sljedeće opće smjernice za zelene trave koja se aktivno raste ; višegodišnji ljulj , 1 1/2 inča tjedno ; buffalograss , 1/3 inčni tjedno ; Kentucky bluegrass , 1 1 /4 inča na tjedan ; Bermudski ili Zoysia , 1/2 inčni tjedno i visok vlasulje , 3/4 inča po tjednu .

Razmatranja

Tijekom ljeta , lokalne vlasti vode u nekim gradovima i države postavili mandata za korištenje voda . Takva pravila pomoći očuvanja količine vode koja se koristi , jer je većina kuće navodnjavanje prečesto ili predugo , što je rezultiralo izgubljenog vode , u skladu s prirodnim resursima konzervatorskih službi .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-maintenance/1016045012.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.