Kako Lay Sod bez Rototill

Sod je dalekonajbrži način da se uspostavi prostranstvo travnjaku , ali to ne zahtijeva dobru pripremu tla . Raskliman i rastresita tla koja je slobodna od kamenja , divots i udaraca , te je na razini je ključ za glatke SOD instalacije . Mehanička Rototiller jebrz način da obrađuje do vrhunske 6-12 cm od tla koje će omogućiti nova SOD korijeni prodrijeti lako . Isti rezultati se mogu postići s ručnim vrtnog alata ; to će samo zahtijevaju više vremena i truda . To je ono što vam je potrebno Srpski vrt vilicu Srpski lopatom ili Spade Screenshot fiksna Tine Rake Screenshot komposta Screenshot, u dobi od gnoja Screenshot dolomitnog vapna
travnjak starter gnojivo
Ponderirani travnjak valjak
trava SOD Screenshot Voda
crijeva
prskalica privitak
pokazati više Uputstvo Screenshot
1

vodeu tlu duboko gdje namjeravate položiti svoj ​​travnjak tri do pet godina dana prije nego što namjeravate pripremiti tlo i posaditi na travnjak . Natopiti tlo , tako da ona postaje mokra do najmanje 8 inča dolje .
2

Do do tla s lopatom ili lopata do dubine od najmanje 6 inča . Izvadite kamenje , tvrde grudice tlo i bilo korijenje biljaka koje ćete naići . Koristite grablje break apart razredi tla i koristiti leđa grablje ponovno otprilike na razini tla .
3

Izmijeniti tlo propisivanjem još 2 - inčni sloj komposta i dobro u dobi gnoja u omjeru 50:50 . Baci 50 funti dolomitsko vapnenca na 1000 četvornih metara SOD krevet .
4

Nanesite granularan travnjak starter gnojivo preko vrha amandmana tla . Odaberite formulacija sa zajamčenom analize 10-20-10 ili 18-24-6 . Rake u vapno , gnojiva, gnoja i komposta za miješanje s top 6 inča tla .
5

razini i lagano kompaktni izmijenjeni površine tla s ponderirani travnjak valjkom . Voda duboko pomoću svjetlo kiša ili postavku magla , tako da ne ometaju ili stvoriti divots u tlu .
6

rasprostrijeti se SOD role , njih polaganje na pripremljenu krevet tla , radeći od centra sadnja krevet van kako bi ograničili noga prometa na travnjak kao što raditi . Lagodan svaki redak od SOD naslonjenanatrag i teturati krajnjim šavova , tako da imate preklapaju uzorka cigle .
7

vode na travnjak dok mokri nakon sadnje i pokrenuti ponderiranih travnjak valjak preko SOD kako bi osigurali dobar kontakt između SOD i sadnog površine .
8

Nastavite zalijevati travnjak lagano jednom ili dva puta na dan u hladnim podnebljima i do 4 puta svaki dan u vrućim i /ili suhih podneblja . Održavati ovaj raspored navodnjavanja za 10 dana do dva tjedna, dok se SOD korijena u tlo ispod . Scale natrag zalijevanje na jednom dnevno nakon toga za tri tjedna do mjesec dana . Scale opet na jednom svaka dva do tri dana do šest tjedana nakon sadnje . Na marku šest tjedana , početi zalijevanje duboko svakih pet do sedam dana za prosječne vlažnosti klime .

Kvalifikacije za pticom očuvanje kod kuće

Divlje populacija ptica i dalje nestajati kao zagađenje i razvoj uništavati njihova staništa . Stvaranjedivljih ptica sačuvati ili utočište kod kuće ne samo da podržava domaće divlje ptice , ali također nudi mogućnosti za obrazovanje , fotografije i

Více >