Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> travnjak Alati >> Content

KakopH tla Meter Work

?Mjerač pH tla jevitalno važan alat imati u svom arsenalu ako se uzme u vrtu ozbiljno . Budući da neke biljke napredovati samo u zemlji koja ima određenu pH čitanje , važno je biti u mogućnosti ne samo izmjerili pH vašeg tla s metar testiranje , ali onda napravite potrebne prilagodbe kako bi vaš tla kao plodno moguće . Ove metara dostupni su na vrt centara i proizvedeni od strane različitih tvrtki . Funkcija

sonda na pH metar očitava razinu pH u tlu , utvrđivanje je li tlo kiselije ili više alkalna . To onda prenosi ovaj broj na metar kako bi vam dati točno očitanje razine pH . Mnogi metara uključuju pH vodič bilo na samom metar ili u knjižicu . Nakon toga možete usporediti čitanje na instrumentu na informacije o vodiču znati kako optimalno je Vaše tlo za uzgoj .
Idealno Raspon

Mnoge biljke napredovati u različitim pH tla , ali sigurno razina pH je obično između 5 i 7 , koji se smatraju neutralnim . U tom rasponu ,tlo nema ni visok kiselu ili alkalnu visok sadržaj ; Obje krajnosti nisu idealni za uzgoj biljaka . Neki pakiranje na biljkama daje vam biljka idealan raspon pH , ali cvijeće i povrće podjednako obično spadaju u 5-7 raspona .
PromjenapH

Ako je razina pH svoje tlo jest drastično off gdje treba biti za uzgoj , možete ga mijenjati dodavanjem različitih elemenata , iako ćete trebati velike količine aditiva za podešavanje razine pH čak i malo . Ako vaša zemlja je previše alkalna , primjerice , možete povećati kiselost dodavanjem komposta ili treseta mahovine . Ako je tlo previše kiselo , smrvljeni vapnenac ili drvo jasena pomoći će povećati lužnatost .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/lawn-tools/1016047642.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.