Home & Garden >> Dom i vrt >> Garden & Lawn >> Štetočine , Weeds i problemi >> Content

Razlika između zabranjen & Ograničeni pesticida

Prijepesticida može se koristiti u SAD-u ,proizvođač mora najprije podnijeti zahtjev za registraciju s američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) . EPA razmotri zahtjev i određuje da li predstavljapesticida rizik za ljude , biljni i životinjski svijet ili okoliš . Na temelju procjene EPA ,pesticida bilo dopušteno , ograničen ili zabranjen . Samo relativno sigurne pesticidi koji su dopušteni od strane EPA su dostupni za prodaju u javnosti . ( Reference 3 ) Zabranjeni pesticidi

Zabranjeni pesticidi su oni koji se ne može koristiti bilo tko ili bilo koju svrhu , jer i oni predstavljaju neprihvatljivu razinu rizika . Protuzakonito je prodavati zabranjen pesticida ili ih uvesti iz neke druge zemlje . Jedan od najzloglasnijih primjera zabranjen je insekticid DDT , koji je donio nekoliko vrsta ptica blizu izumiranja uzrokuje stanjivanje jaja školjke . DDT također negativno utječe na zdravlje ljudi i uzrokuje brojne brige za okoliš . Neki pesticidi koji su zabranjeni u početku kasnije može biti odobren akoproizvođač može promijeniti oznaku , tako danamjena i način primjene postaje sigurniji .
Ograničeni Pesticidi

Ograničeni pesticidi su oni koji su registrirani samo za uporabu na određeno biljke ili biljaka , kao i one koje se mogu primijeniti samo posebno obučeni i certificirani profesionalci . Uvijek morate pročitati etiketu prije uporabe insekticida kako bi bili sigurni da je namijenjen za svoju svrhu . Registrirani insekticidima naljepnice ukazuju biljku ili biljke za koje je registriraninsekticid . Oznaka će reći: " ograničeno korištenje pesticida " u velikim slovima slijedi razloga , na primjer , " zbog toksičnosti Akutna inhalacijska . " Jedan od takvih je ograničena pesticida aldikarb , koji ima povijest od ozbiljnih loše učinke zbog pogrešne .
Otkazani Pesticidi

registracije pesticida može biti otkazana zbog niza razloga . Proizvođač može uspjeti platiti potrebne pristojbe ili dobrovoljno povući proizvod . Osim toga , promjena u propisima ili probleme label može uzrokovatiEPA otkazati registraciju proizvoda koji je prethodno bio dopušten . Bez obzira na razlog za otkaz ,pesticidi ne može biti prodana ili je uvezeno u SAD-u , osim ako se to pitanje ne riješi .
Siguran pesticida Koristite

Pročitajte cijeli naljepnicu prije koristite pesticide . Pobrinite se da razumijete što štetnika i biljkepesticida odobren za miješanje upute, upute za prijavu i mjere opreza . Koristite predložio ili potrebna sigurnosnom opremom, uključujući zaštitne naočale , maske, rukavice i koža pokriva . Nanesite pesticida na relativno mirnih dana kako bi spriječio vjetar raspršivanje i provjerite da lipesticida je sigurno koristiti u blizini vode . Prilikom korištenja pesticida na povrću i voću , pridržavati navedenih razdoblje odgode prije žetve . Pesticida oznake sadrže riječi " opasnost" " upozorenje " ili " oprez " ukazati na relativnu toksičnost , s " oprez " ukazuje na najmanje toksični opciju i " opasnost " ukazujućinajotrovnija . Uvijek koristite najmanje otrovni alternativu .


od:http://vrt.98905.com/garden-lawn/pests-weeds-problems/1016005817.html

autorsko pravo © Dom i vrt Sva prava zadržana.