Spašavanje splitskog japansku Lilac Tree

Tijekom ranih ljetnih mjeseci ,japanski lila stablo ( Syringa reticulata ) proizvodi obilne bijeli cvijet klastera . Privlačnih stablo doseže visinu od 25 do 30 stopa . To je sportski glatka, crvenkasto - smeđe kore koja pokazuje vodoravne linije . U proljeće , možda ćete primijetiti da je stablo je kora je podijeljen . Crack često dođe u stablo u unutarnjim slojevima stanica . Unatoč potrazi teško oštećeni ,stabla Split na ovaj način može biti spašen . Timing

okolišni čimbenici uzrokovati stabla kore u Split. Tanke kore od japanske lila stabla čini osjetljiv na takvu štetu . Mlada stabla ili tek zasađene one pate od pucanja više od utvrđenih stabala često , u skladu sa Sveučilišta Cornell . Možda ćete primijetiti pukotine na stablu u prtljažniku ili njezinih podružnica . Pukotine u stablu koru mogu pojaviti tijekom proljetnih ili kasno jesenskih mjeseci , kada je vrijeme u stalnom previranju .
Uzrokuje Srpski Srpski

Izuzetno hladno vrijeme slijedi brzo topiti će stabla u tanki kora Split . Sunscald na stablu koru za vrijeme zimskih mjeseci također će uzrokovati jak da se dogodi . Akocrack je iz sunscald , to ne može biti vidljiv odmah. Stablo će razviti Split ispod kore , ali s vremenomkora će obiti . Akojapanski lila prolazi kroz razdoblje suše slijedi prekomjerne kiše , to može pokazivati ​​praska brzog rasta, gdje ćekora Splitu. Iako je takvapodjela rijetko će biti fatalno ,stabla će imati koristi ako poduzimanja radnji koje ga potiču da se formira žulj da spriječi organizama bolesti od ulaska u stabla ranu .
Popravak

Ako vidite ispucati u stablu koru , trebali trag rascjep s oštrim nožem . Sterilizirati nož pomoću alkohola prije uporabe ga na drvo . Izrežite u stablo koru oko 1 /2 inča udaljen od Splita . Trčanje nož skroz oko Splita i početi piling daleko koru oko rane . Stablo će formirati žulj gdje je uklonjenakora , štit koji će čuvati štetnih organizama od ulaska kroz ranu .
Održavanje

Trebate održavatistabla zdravlje pa je brzo popravlja njegova rana . Oploditi japansku lila stablo svakog proljeća pomoću opće namjene gnojivo je . Orositi stablo , pogotovo ako je to raste u regiji koja je toplo i suho . Tlo oko drveta trebao osjećati vlažan na dodir. The Tree je crack obično će u potpunosti zatvoriti kao kalusne oblicima . To može imati greben gdjeSplit i popravak se dogodio , ali je malo ostalo će ostati od cracka . Akostablo patio od sunscald tijekom zimskih mjeseci , zamotajte stabla prtljažnik tijekom zime i izbjeći pretjeranu obrezivanje .

Uzroci pušenja u potkrovlju

tavanima iznad dnevnog prostora domova obično se koriste za skladištenje i često kuća klimatizacijske navijača i električne žice . Budući tavanima nisuokupirani dio kuće , najčešće nemaju detektori dima na mjestu . Kad dim prodire s tavana , to je ra

Více >